Ποδόσφαιρο: Αγγλικό «νταμπλ» στο Champions League

Ποδόσφαιρο: Αγγλικό «νταμπλ» στο Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ δικαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και προκρίθηκαν με ισοπαλίες στους “4” του Champions LeagueOι δυό τους διεκδικούν και το τρόπαιο της Premier League, ενώ το Σάββατο θα αναμετρηθούν και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάστηκε άγρια στη Μαδρίτη, αλλά κράτησε τη λευκή ισοπαλία και πέρασε στην τετράδα χωρίς ήττα (0-0). Στο πρώτο ματς, οι Άγγλοι είχαν νικήσει με 1-0. Στο φινάλε του αγώνα αποβλήθηκε ο Φελίπε της Ατλέτικο επειδή κλώτσησε εκτός φάσης τον Φόντεν.

H Σίτι είχε δοκάρι με τον Γκιντογάν στο 31’, ενώ η πολύ καλή Ατλέτικο πίεσε στο δεύτερο μέρος και έχασε αρκετές ευκαιρίες στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο. Ο Έντερσον σταμάτησε τον Κορέα λίγο πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης.

Η Λίβερπουλ προκρίθηκε αν και δεν μπόρεσε να νικήσει για δεύτερη φορά τη Μπενφίκα. Τα γκολ στο συναρπαστικό 3-3 του Άνφιλντ πέτυχαν οι Κονατέ (21’), Φιρμίνο (55’, 65’) και Μ. Ράμος (32’), Γιάρεμτσουκ (72’), Νούνιες (82’). Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στη νίκη μετά την ισοφάριση. Η Λίβερπουλ είχε κερδίσει στη Λισσαβώνα με 3-1.

Με τους «κόκκινους» του αγγλικού λιμανιού έπαιξε βασικός ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος δημιούργησε δύο γκολ. Κάτω από τα δοκάρια των Πορτογάλων στάθηκε και πάλι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος φέρει σχετική ευθύνη στο δεύτερο γκολ.

Στους ημιτελικούς, η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει την ισπανική Βιγιαρεάλ (που απέκλεισε τη Μπάγερν, 1-0, 1-1), ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα συγκρουστεί με τη Ρεάλ Mαδρίτης (νικήτρια στο διπλό θρίλερ με την Τσέλσι, 3-1, 2-3). Η Βιγιαρεάλ και η Ρεάλ θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στην έδρα τους το διήμερο 3-4 Μαΐου.

 

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στο Παρίσι, αφού το χρίσμα αφαιρέθηκε από την Αγία Πετρούπολη λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter