Ποδόσφαιρο: Αμαρτίες γονέων…

Ποδόσφαιρο: Αμαρτίες γονέων…

Καθημερινά το ελληνικό ποδόσφαιρο ασχολείται κατά μεγάλο ποσοστό με τη διαιτησία και σε κάθε αγωνιστική οι φωνές, τα παράπονα και οι οργισμένες θέσεις, ανακοινώσεις και δηλώσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Οσο υπερβολικό κι αν ακούγεται πάντως, η ίδια η ΚΕΔ φροντίζει μόνη της να βγάζει τα μάτια της. Τα πυρά συγκεντρώνει πάνω του (κυρίως) ο Αγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας που είναι επιφορτισμένα με τους ορισμούς διαιτητών, βοηθών, VAR και παρατηρητών.

Τελευταίο επεισόδιο στη… μαύρη κωμωδία της ελληνικής διαιτησίας όσα συνέβησαν στην Τούμπα στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΟΦΗ. Εκεί όπου ο διαιτητής Β. Φωτιάς και ο υπεύθυνος του VAR Γ. Τζοβάρας έπραξαν το αμίμητο: ακύρωσαν γκολ του ΟΦΗ γυρίζοντας τη φάση σχεδόν δύο λεπτά πίσω για να καταλογίσουν πέναλτι-φάντασμα υπέρ του «δικεφάλου»! Πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ κι έφτασε στη νίκη, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των Κρητικών αλλά και όσων ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και πάνω που άρχισε να καταλαγιάζει ο θόρυβος δημοσιοποιήθηκε η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας του αγώνα της Τούμπας Γιώργου Μπίκα, που έβγαλε λάδι τους δύο ρέφερι καθώς θεώρησε ότι σωστά υπέδειξαν το πέναλτι. Άλλο που δεν ήθελαν στον ΠΑΟΚ να περάσουν στην αντεπίθεση έχοντας ως επιχείρημα την έκθεση του Μπίκα. Ομως έτσι άναψαν νέες εστίες φωτιάς, αφού ο γιος του παλαίμαχου ρέφερι, ο Στυλιανός Μπίκας, είναι στο προπονητικό τιμ της Κ15 του «δικεφάλου του βορρά»!

Ο Γ. Μπίκας θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητοπαράγοντας και γι’ αυτό η FIFA τον είχε επιλέξει και ορίσει ως μέλος στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της ΕΠΟ το 2016. Ωστόσο έπρεπε ο ίδιος να είχε δηλώσει κώλυμα ως παρατηρητής για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που ο γιος του δουλεύει στην Κ15 του «δικεφάλου».

Το επιχείρημα ότι ο Κλάτενμπεργκ δεν γνώριζε για τον υιό Μπίκα δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του, όπως δεν απαλλάσσει και κανένα μέλος της επιτροπής διαιτησίας καθώς όφειλαν να γνωρίζουν. Οταν επικαλούνται τη διαφάνεια και την εξυγίανση οφείλουν πρώτοι να το αποδεικνύουν και να μη δίνουν δικαιώματα. Με πρώτο φυσικά τον πατέρα Μπίκα, που… δικαίωσε τον σύλλογο στον οποίο εργάζεται ο γιος του. Μπορούσε άραγε να κάνει διαφορετικά;

Οι ευθύνες για τον Αγγλο αρχιδιαιτητή και την ομάδα ξένων που δημιούργησε στην ΚΕΔ είναι πολλές και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες από τη στιγμή που έχει τη στήριξη της FIFA και ο ίδιος επιθυμεί διακαώς να παραταθεί για δύο ακόμη χρόνια το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ, το οποίο τελειώνει στο τέλος της φετινής σεζόν. Εκτός αυτού, όλοι αυτοί οι ξένοι στην ΚΕΔ χρυσοπληρώνονται. Οι αμοιβές τους ανέρχονται σε 750.000 ευρώ τον χρόνο, οι τέσσερις μεγάλοι δεν δέχονται να τις καταβάλουν, ενώ και η ΕΠΟ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει αυτό το υπέρογκο ποσό.

Οφείλουν λοιπόν να είναι πολύ πιο προσεκτικοί, σχολαστικοί και απαιτητικοί. Και «παραλείψεις» τύπου Μπίκα θα έπρεπε να έχουν ήδη απαλειφθεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter