Ποδόσφαιρο: Διαγνώσθηκε με Αλτσχάιμερ ο 81χρονος παλαίμαχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντένις Λόου

Ποδόσφαιρο: Διαγνώσθηκε με Αλτσχάιμερ ο 81χρονος παλαίμαχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντένις Λόου

Ο ποδοσφαιριστής-θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Σκωτίας, Ντένις Λόου, ανακοίνωσε σήμερα με επιστολή του προς τα βρετανικά ΜΜΕ, ότι διαγνώσθηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ σε ηλικία 81 ετών.

«Είναι μια προβληματική ασθένεια με προκλήσεις και την έχω δει εγώ ο ίδιος από πολλούς φίλους που το έχουν βιώσει. Ελπίζεις ότι δεν θα σου συμβεί, κάνεις αστεία ακόμη και όταν αγνοείς τα πρώτα σημάδια, γιατί δεν θέλεις να είναι αλήθεια. Θυμώνεις, απογοητεύεσαι, μπερδεύεσαι και μετά ανησυχείς. Ανησυχείς για την οικογένειά σου, καθώς θα είναι αυτοί που θα το αντιμετωπίσουν» γράφει ο μεγάλος παλαίμαχος άσος και συμπληρώνει:

«Ωστόσο, ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσω. Αναγνωρίζω πώς ο εγκέφαλός μου επιδεινώνεται και πώς η μνήμη μου μού διαφεύγει όταν δεν το θέλω και πως αυτό μου προκαλεί στενοχώρια σε καταστάσεις που είναι πέρα από τον δικό μου έλεγχο. Καταλαβαίνω τι συμβαίνει και γι’ αυτό θέλω να μιλήσω τώρα για την κατάστασή μου όσο είμαι σε θέση, γιατί ξέρω ότι θα υπάρξουν μέρες που δεν θα καταλαβαίνω και μισώ αυτή τη σκέψη», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Ντένις Λόου.

Ο Λόου μεσουράνησε στα βρετανικά γήπεδα από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών, κατέρριψε το ρεκόρ μεταγραφής στο αγγλικό ποδόσφαιρο τρεις φορές, έκανε σπουδαία καριέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ψηφίστηκε 50ός καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα στις εκλογές της IFFHS και κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών στη Σκωτία. Στην τελετή της Πρωτοχρονιάς του 2016, διορίστηκε Διοικητής της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Λόου υπήρξε πολλά χρόνια συμπαίκτης με έναν άλλον μεγάλο άσο της Γιουνάιτεντ και του αγγλικού ποδοσφαίρου τον σερ Μπόμπι Τσάρλτον που διαγνώσθηκε κι αυτός με άνοια πριν ένα χρόνο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter