Ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο θρυλικός Γκερντ Μύλερ

Ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο θρυλικός Γκερντ Μύλερ
Σκοράρει σε βάρος της Σοβιετικής Ένωσης στο Euro του 1972

Bαρύτατο πένθος σκόρπισε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο θάνατος του Γκερντ Μύλερ, σε ηλικία 75 ετών. «Ο κόσμος μας σταμάτησε σήμερα», θρήνησε η Μπάγερν.

Ο «βομβαρδιστής» Μύλερ ήταν από τους κορυφαίος γκολτζήδες όλων των εποχών και κατέκτησε με την Εθνική της Δυτικής Γερμανίας τον παγκόσμιο τίτλο στο Μουντιάλ του 1974 (όταν πέτυχε το νικητήριο γκολ στον τελικό με την Ολλανδία, 2-1) και στον ευρωπαϊκό δύο χρόνια νωρίτερα. Εκλεκτό μέλος της γενιάς των Μπεκενμπάουερ, Χένες, Μάιερ κ.α., σκόραρε 62 φορές σε 68 εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα.

Με τους Γκραμπόφσκι και Μπράιτνερ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1974

 

Με τα χρώματα της αγαπημένης του Μπάγερν, ο Μύλερ πέτυχε 365 γκολ στη Μπουντεσλίγκα όπου αναδείχθηκε 7 φορές πρώτος σκόρερ και συνολικά βρήκε τα αντίπαλα δίχτυα 566 φορές σε 607 επίσημους αγώνες. Μετά το τέλος της καριέρας του, υπηρέτησε τη Μπάγερν για πολλά χρόνια ως προπονητής των εφηβικών ομάδων.

«Είναι μία μαύρη μέρα για τον σύλλογό μας και τους φιλάθλους του», υποκλίθηκε ο πρόεδρος της Μπάγερν, Χέρμπερτ Χάινερ. «Ο Μύλερ ήταν ο κορυφαίος στράικερ στην ιστορία. Χωρίς αυτόν, η Μπάγερν δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter