Ποδόσφαιρο: «Έμπαζε» στην άμυνα η Εθνική, ηττήθηκε 2-1 από την Αυστρία

Ποδόσφαιρο: «Έμπαζε» στην άμυνα η Εθνική, ηττήθηκε 2-1 από την Αυστρία

Η Αυστρία εκμεταλλεύτηκε τα κενά της Εθνικής μας στο κέντρο της άμυνας και επικράτησε με ανατροπή στο φιλικό που διεξήχθη στο Κλάγκενφουρτ (2-1).

Η ενδεκάδα της «γαλανόλευκης», η οποία προετοιμάζεται για τα δύο παιχνίδια του Nations League με Μολδαβία (11/10) και Κόσοβο (14/10), είχε κάποιες εκπλήξεις. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Λαμπρόπουλος και αριστερό στόπερ ήταν ο Τζαβέλλας που βρέθηκε στην αποστολή μετά από δύο χρόνια και αντικατέστησε τον «κομμένο» Σιόβα. Ως ακραίος επιθετικός έπαιξε ο Φούντας και σέντερ φορ ο Φορτούνης!

Στο ξεκίνημα του ματς η ελληνική ομάδα δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους αντιπάλους της. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα πρώτα 12 λεπτά είχαν κερδίσει εφτά κόρνερ, χωρίς να δημιουργηθεί όμως η μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του Διούδη.

Επιθετικά η Εθνική μας ήταν ανύπαρκτη. Ο Φορτούνης έψαχνε ελεύθερο χώρο για να πάρει τη μπάλα και να «χτίσει» επιθέσεις, αλλά δεν είχε βοήθειες.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 50’. Μετά από σέντρα του Μπαουμγκάρντνερ, ο Ονισίβιο πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Εθνική μας σκόραρε στην πρώτη της τελική! Ο Λημνιός έκανε 25άρα πάσα στον Φούντα, ο οποίος κράτησε υπό πίεση τη μπάλα και τροφοδότησε τον Φορτούνη που την κατέβασε με το δεξί και πλάσαρε με το αριστερό. Υπέροχο γκολ στο 63’ (0-1).

Οι Αυστριακοί ισοφάρισαν στο 77’. Ο Μπάουμγκαρντνερ έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και ο Γκρίμπιτς ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στον άξονα, ο Σάουμπ έδωσε την ασίστ στον Μπάουμγκαρντνερ που πλάσαρε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-1).

O Σλοβένος διαιτητής Ματέι Γιουγκ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μάνταλο, Κουρμπέλη, Φούντα.

Αυστρία: Πέρβαν, Τρίμελ (46’ Μπαουμγκάρντνερ), Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ (46’ Πος), Φριντλ, Σέπφ (46’ Γκρίλιτς), Ιλσάνκερ, Μπάουμγκαρντλινγκερ (46’ Λάινερ), Χόλτσχαουζερ, Ονισίβο (76’ Σάουμπ), Γκρμπιτς.

Ελλάδα: Διούδης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας (46’ Λυκογιάννης, 64’ Μπακασέτας), Τζαβέλλας, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης (46’ Μιχαηλίδης), Μπουχαλάκης, Λημνιός (82’ Τζόλης), Μάνταλος (46’ Ζέκα), Φούντας (67’ Κουλούρης), Φορτούνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter