Ποδόσφαιρο: Έρχεται πώληση με ισχυρά απόνερα

Ποδόσφαιρο: Έρχεται πώληση με ισχυρά απόνερα

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κινούμενη άμμος και το 2023 ενδέχεται να δρομολογηθούν σημαντικές αλλαγές στα κέντρα των αποφάσεων.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης επιχειρεί σε όλους τους τόνους να «γκρεμίσει» τη διοίκηση της ΕΠΟ και η προσπάθειά του κλιμακώνεται σταδιακά. Ο Βαγγ. Μαρινάκης ως πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας από τις 8 Σεπτεμβρίου! Η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν εκρηκτική και έκτοτε ο μεγαλοπαράγοντας στέλνει επιστολές στον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, με τις οποίες όχι μόνο εξηγεί γιατί απέχει, αλλά περνάει και στην αντεπίθεση. Μεσοβδόμαδα συνέβη το ίδιο και σε επιστολή στην οποία ο Μαρινάκης ανέφερε ότι «δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω στη λήψη αποφάσεων επί θεμάτων που αγγίζουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα οποία εισάγονται με τρόπο αδιαφανή». Στον επίλογο της επιστολής έκανε αναφορά σε τρία θέματα του συμβουλίου και υποστήριξε ότι «εισάγονται χωρίς οποιαδήποτε τεκμηρίωση, γεγονός το οποίο προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο και αντίθετο σε κάθε έννοια χρηστής διοίκησης…».

Φήμες για προσύμφωνο

Η διοίκηση της ΕΠΟ στηρίζεται στην ψήφο των προέδρων των ΕΠΣ, οι οποίοι αλλάζουν με άνεση… χρώμα φανέλας. Στο παρελθόν φορούσαν πράσινα, στη συνέχεια έβαλαν ερυθρόλευκα και από το 2017 η συντριπτική πλειονότητα των ποδοσφαιρικών ενώσεων είναι στο πλευρό του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Η επιδίωξη Μαρινάκη να ανατρέψει τα διοικητικά δεδομένα της ομοσπονδίας σκοντάφτει μέχρι τώρα στην ψήφο των προέδρων των ενώσεων. Τη νέα χρονιά ίσως διαμορφωθούν νέες ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τις τελευταίες ημέρες φημολογείται έντονα ότι μια μεγάλη ΠΑΕ θα αλλάξει χέρια. Αυτό που λέγεται είναι ότι υπάρχει προσύμφωνο πώλησης και ότι τα λεφτά είναι πολλά, πάρα πολλά. Μέχρι να πέσουν οι οριστικές υπογραφές και να ανακοινωθεί το deal τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Η φήμη έχει φτάσει στα αυτιά των προέδρων των ΕΠΣ, οι οποίοι θέλουν να είναι μες στα πράγματα και σκαλίζουν την υπόθεση για να βεβαιωθούν ότι πράγματι είναι υπαρκτή η πώληση της ΠΑΕ.

Κάποιοι από αυτούς βιάζονται και θυμήθηκαν πως είχαν κάτι παλιούς φίλους με άκρες στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εχουν αρχίσει τα τηλεφωνήματα και περιμένουν στη γωνία για να αλλάξουν στάση στα θέματα της ομοσπονδίας. Προς το παρόν στηρίζουν τη διοίκηση Μπαλτάκου, αλλά ούτε οι ίδιοι εγγυώνται ότι θα συνεχίσουν να το πράττουν και το 2023.

Κρίσιμη συνέλευση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε τη διεξαγωγή Εκτακτης Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη. Ισως αυτή η ημερομηνία να είναι ορόσημο για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι δύο «δικέφαλοι» δεν πρόκειται να σηκώσουν λευκή σημαία και οι προσπάθειες των Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη το 2017 έφεραν τα πάνω κάτω στη διοίκηση της ΕΠΟ. Οι δύο μεγαλοπαράγοντες είχαν τόσο τη στήριξη του Γιάννη Αλαφούζου όσο και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατάφεραν να διαλύσουν μια αρρωστημένη κατάσταση.

Ο Βαγγ. Μαρινάκης την τελευταία τριετία τάσσεται ανοιχτά υπέρ της ανατροπής της διοίκησης της ΕΠΟ και παρά τις ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προς αυτή την κατεύθυνση, δεν έχει επιτύχει τον στόχο του. Ο χρόνος θα δείξει αν η πώληση μιας ΠΑΕ, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα φέρει νέα δεδομένα στην ΕΠΟ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter