Ποδόσφαιρο: Έξαρση βίας και νέος κίνδυνος από τη FIFA

Ποδόσφαιρο: Έξαρση βίας και νέος κίνδυνος από τη FIFA

Μια νέα «μαύρη λίστα» με τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο φέρεται να έχει στα χέρια της η Επιτροπή Παρακολούθησης της ΕΠΟ (βρίσκεται υπό καθεστώς επιτήρησης εδώ και δύο χρόνια), την οποία έχουν ορίσει από κοινού FIFA και UEFA…

Η αρμόδια επιτροπή υπό τον Αυστριακό Χέρμπερτ Χούμπελ ετοιμάζεται να καταθέσει τον ερχόμενο Μάρτιο την ετήσια έκθεση για όλα όσα συμβαίνουν στο ταλαίπωρο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην καθιερωμένη συνάντηση με τις αρμόδιες επιτροπές των διεθνών ομοσπονδιών. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν αποκλείεται να εισηγηθεί αυστηρές ποινές (ακόμα και επιστροφή νέας Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής), καθώς βλέπει πως η κατάσταση χειροτερεύει.

Τι έκανε όμως τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να βγουν από τα ρούχα τους; Η αγανάκτησή τους ξεχείλισε με τη γενικευμένη έξαρση επεισοδίων σε όλα τα μέτωπα του εγχώριου αθλητισμού την περασμένη εβδομάδα. Το προηγούμενο πενθήμερο τα επεισόδια μέσα κι έξω από τα γήπεδα –και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο– έδωσαν και πήραν, ανεξάρτητα από σπορ, αγώνες ή εκδηλώσεις, ηλικίες και κατηγορίες! Διαβάζοντας και βλέποντας αυτά, ειδικά μετά τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου, θεωρούν πως δεν υπάρχει σωτηρία. Μόνο μέσα σε πέντε μέρες (Πέμπτη 31/1– Δευτέρα 4/2) συνέλεξαν τα εξής:

• Την Πέμπτη (31/1) είχαμε πόλεμο καταγγελιών για… πιστόλια, ξυλοδαρμούς, μπράβους και λιποθυμίες στο ΔΣ της πιο αμαρτωλής ποδοσφαιρικής λίγκας στην Ευρώπη, της Φούτμπολ Λιγκ!

• Την Παρασκευή και το Σάββατο (1/2 και 2/2) στις εκλογές της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας έγινε της… Βαγδάτης με ξυλοδαρμούς, τρομοκρατία, «φουσκωτούς», καταστροφές, συλλήψεις, μηνύσεις, αποκαθηλώσεις και απειλές. Ολα αυτά για να αλλάξουν οι ψήφοι και να μπορούν έτσι κάποιοι να ελέγχουν και αυτή την ένωση όπως και όλες τις άλλες και κατ’ επέκταση να ελέγχουν και την ΕΠΟ. Αλλωστε η παρουσία και εκεί (όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία οποιασδήποτε ένωσης) των ίδιων ατόμων που παρευρίσκονται για να επηρεάζουν καταστάσεις για λογαριασμό ισχυρών επιχειρηματιών του ελληνικού ποδοσφαίρου αρκεί για να καταλάβουν οι ξένοι επιτηρητές πώς και ποιοι κινούν τα νήματα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Για την ιστορία, έπεσε η διοίκηση Παλάσκα και εκλέχτηκε νέα υπό τον Χρ. Σκάρλο…

• Επίσης το Σάββατο (2/2) στον σύνδεσμο φίλων του Εθνικού Πειραιά, στην οδό Τζαβέλλα στο Νέο Φάληρο και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, περίπου 30 κουκουλοφόροι έκαναν ντου και προξένησαν ζημιές, με αποκορύφωμα τον τραυματισμό ορισμένων από τους παρόντες, ένας εκ των οποίων μαχαιρώθηκε στο πόδι!

• Την ίδια μέρα στην Πάτρα ξεκίνησαν τα… προεόρτια του κυριακάτικου ποδοσφαιρικού ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, με επεισόδια οπαδών των δυο ομάδων! Αποτέλεσμα: πολλές υλικές ζημιές, προσαγωγές και τρόμος.

• Την Κυριακή (3/2) το απόγευμα το γήπεδο του Αργους έγινε πεδίο μάχης σε αγώνα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, επειδή οι γηπεδούχοι του Παναργειακού έχασαν από τη φιλοξενούμενη Καλαμάτα και είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Επίθεση παικτών και παραγόντων στους διαιτητές, που σώθηκαν από τα χειρότερα μετά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων…

• Κυριακή μεσημέρι, τρόμος και στην Πετρούπολη. Περίπου 20 κουκουλοφόροι με πέτρες και λοστούς επιτέθηκαν στο πούλμαν του Μικρασιατικού που έφτασε στο γήπεδο για τον αγώνα με τον τοπικό Αρη για την Α΄ Αθήνας. Οπως ήταν φυσικό, το παιχνίδι ματαιώθηκε. Οι κουκουλοφόροι όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς μαινόμενοι έσπασαν και το πούλμαν άλλης ομάδας που είχε την ατυχία να βρίσκεται παρκαρισμένο εκεί κοντά. Ηταν το πούλμαν της Ιεράπολης, που είχε βρεθεί εκεί για τον δικό της αγώνα με τον επίσης τοπικό Αίμο (Β΄ Κατηγορία Αθήνας)…

• Κυριακή βράδυ, πάλι ντέρμπι (ΑΕΚ – ΠΑΟΚ) στο ΟΑΚΑ, πάλι ξύλο οργανωμένων οπαδών της Ενωσης με τα ΜΑΤ! Μετά τη λήξη του ντέρμπι οι γνωστοί-άγνωστοι της εξέδρας βγήκαν από τις θύρες και άρχισαν πόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

• Το πενθήμερο του τρόμου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με την επίθεση περίπου 80 κουκουλοφόρων και κρανοφόρων σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι. Καδρόνια, σιδερολοστοί, πέτρες και φωτοβολίδες στην ημερήσια διάταξη. Από την επίθεση υπήρξαν σοβαρές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια, ενώ υπήρξε κι ένας τραυματίας.

Εκτός όμως του ποδοσφαίρου, το Σάββατο (2/2) επεισόδια είχαμε και σε αγώνες βόλεϊ. Στο ντέρμπι για την Α1 ανδρών Ηρακλής – ΠΑΟΚ και σε αγώνα για την τοπική Κατηγορία 3 Γυναικών Μελισσιακός – Γκύζη!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter