Ποδόσφαιρο: Γυρολόγος η εθνική

Ποδόσφαιρο: Γυρολόγος η εθνική

Το μενού της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας μες στην εβδομάδα δείχνει και το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου: α) η μία μετά την άλλη οι ΕΠΣ βάζουν λουκέτο στα τοπικά πρωταθλήματα λόγω της εμμονής του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την εφαρμογή του μητρώου της ΓΓΑ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες σωματεία να μένουν ανενεργά, β) στο ΔΣ της λίγκας «αρπάχτηκαν» ξανά για τη διαιτησία και όχι μόνο γ) ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον τρίτο προπονητή του (Μίτσελ) από την έναρξη της σεζόν και δ) Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατάντησε γυρολόγος για να προετοιμαστεί για τα δύο τελευταία παιχνίδια της στο Nations League (χτες το βράδυ έπαιξε με την Κύπρο)!

Οι τρεις πρώτες ειδήσεις είναι συνηθισμένες για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου μας. Ο ελληνικός αθλητισμός εδώ και τρία χρόνια είναι ένα απέραντο μπάχαλο με την υπογραφή του Λ. Αυγενάκη. Στη λίγκα καβγαδίζουν για ψύλλου πήδημα και ευτελίζουν με σχετική ευκολία το «προϊόν» τους, ενώ οι ελληνικές ομάδες αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα των προέδρων τους. Οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ έχουν το… αλάθητο του πάπα και δεν φταίνε για τίποτε.

Χρόνιο πρόβλημα

Από την επικαιρότητα λοιπόν αυτό που προκαλεί αίσθηση και σε ένα βαθμό σοκάρει είναι ότι η ΕΠΟ δεν διαθέτει κατάλληλο προπονητικό κέντρο για να προπονηθούν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Η ομοσπονδία στις αρχές της εβδομάδας ενημέρωσε ότι οι «εν Αθήναις» προπονήσεις «της Εθνικής Ανδρών, ενόψει των αγώνων της με την Κύπρο στην Λάρνακα (24/9) και την Βόρεια Ιρλανδία στο “Γ. Καμάρας” (27/9), θα πραγματοποιηθούν στο αθλητικό κέντρο Ατρόμητου και το δημοτικό στάδιο Καλλιθέας».

Η εθνική ομάδα εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα τόσο με την έδρα της όσο και με το προπονητικό της κέντρο. Οι προπονήσεις συνήθως γίνονται στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, ο χλοοτάπητας του οποίου προφανώς είναι επιβαρυμένος διότι εκεί προπονούνται σχεδόν όλα τα κλιμάκια εθνικών ομάδων. Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι «φρέσκο φρούτο» για την καθημερινότητα των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων. Οι διεθνείς είχαν θέσει εδώ και καιρό στον Γκουστάβο Πογέτ το θέμα της ποιότητας του χλοοτάπητα του γηπέδου στον Αγιο Κοσμά κι εκείνος το είχε μεταφέρει στη διοίκηση της ΕΠΟ. Λύση δεν μπορεί να δοθεί γιατί όλα τα προπονητήρια που λειτουργούν στο αθλητικό κέντρο των νότιων προαστίων θα ξηλωθούν.

«Δυστυχώς με τις αντιπαλότητες που έχουμε εδώ και χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση να λυθεί το μέγα θέμα του προπονητικού κέντρου της εθνικής. Είναι ντροπή να μην έχει αθλητικό κέντρο, πιστεύω ότι θα το αντιμετωπίσουμε μέσα στη θητεία μου» δήλωσε για το «σπίτι» της εθνικής ομάδας ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος.

Αναζητούν χώρο

Το προεδρείο της ομοσπονδίας αναζητά ένα χώρο στο λεκανοπέδιο της Αττικής για τη δημιουργία του «σπιτιού» των εθνικών ομάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί δυο τρεις εκτάσεις και οι ανακοινώσεις θα γίνουν μες στον Οκτώβριο. Εφόσον βρεθεί λύση θα χρειαστεί κι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τη FIFA και την UEFA. Ως τότε η εθνική ομάδα θα κάνει προπονήσεις σε όποια γήπεδα ή προπονητήρια είναι διαθέσιμα.

Σε ό,τι αφορά την έδρα της «γαλανόλευκης» θεωρείται βέβαιο ότι θα μεταφερθεί στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την OPAP Arena. Ετσι θα σταματήσει μια ταλαιπωρία πέντε χρόνων για την εθνική, μετά την αποχώρησή της από το «Γ. Καραϊσκάκης» τον Νοέμβριο του 2017. Ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε και οι διεθνείς ήταν υπέρ της παραμονής της ομάδας στο φαληρικό γήπεδο αλλά η διοίκηση Γραμμένου αποφάσισε να αλλάξει την έδρα της εθνικής επειδή είχε κάκιστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter