Ποδόσφαιρο: Η Φλαμένγκο στον θρόνο της Νότιας Αμερικής (Photos)

Ποδόσφαιρο: Η Φλαμένγκο στον θρόνο της Νότιας Αμερικής (Photos)

Η βραζιλιανικη Φλαμένγκο κατέκτησε τον τίτλο του Κόπα Λιμπερταδόρες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, νικώντας τη Ριβερ Πλέιτ του Μπουενος Άιρες με 2-1 στον δραματικό τελικό που έγινε στο “Εστάδιο Μονουμεντάλ” της Λίμα.

Οι “μιλιονάριος” (“εκατομμυριούχοι”), όπως είναι το παρατσούκλι των Αργεντίνων, άνοιξαν το σκορ νωρίς με τον Μπορέ (14`), αλλά η “Φλα” ισοφάρισε στο 89` με τον Γκάμπριελ και έκλεψε τη νίκη στις καθυστερήσεις (92`) με σκόρερ τον ίδιο παίκτη! Στο επεισοδιακό φινάλε αποβλήθηκαν ο Παλάσιος της Ρίβερ και ο Γκαμπιγκάλ της πρωταθλήτριας.

Αυτό ήταν το δεύτερο τρόπαιο της Φλαμένγκο (1981). Η Ρίβερ Πλέιτ ήταν η πρωταθλήτρια του 2018, έχει 4 τίτλους.

Η αργεντίνικη Ιντεπεντιέντε είναι η πολυνίκης του τροπαίου με 7 κατακτήσεις, ενώ η Μπόκα Τζούνιορς ακολουθεί με 6 και η Πενιαρόλ της Ουρουγουάης με 5.

O τελικός είχε αρχικά οριστεί να διεξαχθεί στο Σαντιάγο, αλλά οι ταραχές που ξέσπασαν το τελευταίο δίμηνο στη Χιλή υποχρέωσαν την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής σε αναδίπλωση, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης Πινιέρα.

Ο αντίστοιχος δεύτερος περυσινός έγινε στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού, στη Μαδρίτη, ώστε να μετριαστεί ο φόβος των επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο αργεντίνικων ομάδων, Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ.  







Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter