Ποδόσφαιρο: Η Ισπανία πρωταθλήτρια Κόσμου στις γυναίκες

Ποδόσφαιρο: Η Ισπανία πρωταθλήτρια Κόσμου στις γυναίκες

Στον θρόνο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου γυναικών κάθισε για πρώτη φορά η Ισπανία, με το 1-0 επί της Αγγλίας στον τελικό. Ο αγώνας έγινε στο Σίντνεϊ μπροστά σε 73.000 φιλάθλους.

Η αρχηγός Όλγα Καρμόνα πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 29ο λεπτό με διαγώνιο σουτ, μετά από ασίστ της Μαριόνα Καλντεντέι. Η ίδια είχε πετύχει και το νικητήριο γκολ στον ημιτελικό απέναντι στη Σουηδία.

Η Ισπανία είχε την ευκαιρία να «σφραγίσει» νωρίτερα τη νίκη, αλλά η Μέρι Ερπς απέκρουσε το πέναλτι που δόθηκε σε χέρι της Ουόλς και εκτελέστηκε από την Τζένιφερ Χερμόσο (68’). Οι Ισπανίδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες και είχαν δοκάρι με την Παραγιουέλο στο 45’. Νωρίτερα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία είχε και αυτή δοκάρι με τη Λόρεν Χεμπ στο 15’.

Η μέσος της Ισπανίας Αϊτάνα Μπονματί κέρδισε τη «χρυσή μπάλα» της διοργάνωσης, ενώ η Ερπς αναδείχθηκε κορυφαία γκολκήπερ και η Παραγιουέλο καλύτερη νέα παίκτρια.

Στις προηγούμενες διοργάνωσης, το τρόπαιο είχαν κατακτήσει οι ΗΠΑ τέσσερις φορες (1991, 1999, 2015, 2019), η Γερμανία δύο (2003, 2007) και οι Νορβηγία (1995), Ιαπωνία (2011) από μία. Η φετινή διοργάνωση φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter