Ποδόσφαιρο: Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τη μεταγραφή Τσιμίκα – «Ήρθα στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου» (Photo)

Ποδόσφαιρο: Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τη μεταγραφή Τσιμίκα – «Ήρθα στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου» (Photo)

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, αφού το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκε η μεταγραφή του, από τους πρωταθλητές Αγγλίας αλλά και από τον Ολυμπιακό.

Ο 24χρονος αριστερός μπακ πέρασε σήμερα (10/8) από ιατρικά και εργομετρικά τεστ, στη συνέχεια υπέγραψε το τετραετές συμβόλαιο του, που θα του αποφέρει 2,65 εκατ ευρώ ετησίως και στη συνέχεια ανακοινώθηκε επίσημα από τους «Reds».

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή ο Τσιμίκας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι υπερήφανος που είμαι εδώ. Για εμένα η Λίβερπουλ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Μου αρέσει πολύ. Μου αρέσει πολύ το πρωτάθλημα εδώ. Το έβλεπα στην τηλεόραση και ήταν πάντα όνειρό μου από μικρό παιδί να έρθω και να παίξω στην Premier League.

Με πολλή δουλειά και συγκέντρωση, κάνοντας αυτό που θέλει ο προπονητής, μπορώ να είμαι στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να πετύχω τους στόχους μας. Να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα και να κατακτήσουμε το Champions League».

Για την επιλογή του να πάρει πάλι το νούμερο 21 είπε: «Μου αρέσει ως αριθμός. Το πήρα στην Ολλανδία όταν έπαιξα εκεί, τον επόμενο χρόνο στον Ολυμπιακό και το φόρεσα για δύο χρόνια και τώρα το πήρα κι εδώ».

Εγκώμια από Κλοπ

Ο Γιούργκεν Κλοπ ο προπονητής της Λίβερπουλ που επέλεξε τον Τσινίκα εξήγησε τους λόγους της επιλογής του: «Έχουμε παρακολουθήσει τον Κώστα εδώ και πολύ καιρό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας. Είναι τα τέλεια νέα πριν επιστρέψουμε μαζί πολύ σύντομα. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής με ταλέντο που θέλει να κερδίζει. Είναι ανταγωνιστικός και μου αρέσει πολύ η νοοτροπία του. Ταιριάζει απόλυτα με τη διάθεση και την επιθυμία που έχουμε ήδη στα αποδυτήριά μας. Έχει δείξει ήδη σε νεαρή ηλικία ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο εκτός Ελλάδας και να το κάνει καλά. Είχε μεγάλο μέρος της επιτυχίας για τον φετινό τίτλο του Ολυμπιακού, αλλά και την ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Κώστας γνωρίζει από την προσωπική του εμπειρία τι απαιτείται για να έρθει η επιτυχία. Έχει αντιμετωπίσει μερικούς πολύ σκληρούς αντιπάλους τις τελευταίες σεζόν και τα πήγε καλά, ξέρουμε ότι απολαμβάνει την πρόκληση, η οποία είναι τέλεια για εμάς. Γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι θα τον έχουμε μαζί μας για τα επόμενα χρόνια».

https://www.facebook.com/LiverpoolFC/posts/10159586794972573

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter