Ποδόσφαιρο: Η UEFA για τα συμβόλαια που λήγουν και για τις μεταγραφές

Ποδόσφαιρο: Η UEFA για τα συμβόλαια που λήγουν και για τις μεταγραφές

Η UEFA επέκτεινε την σεζόν μέχρι τον Αύγουστο και πολλοί αναρωτήθηκαν και δικαιολογημένα τι θα γίνει με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Για τον λόγο αυτό και για να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα (7/4) τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν για τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου 2020 και τι θα συμβεί την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Για το θέμα των συμβολαίων η FIFA έκανε γνωστό ότι: «Τα συμβόλαια των παικτών που ολοκληρώνονται στο τέλος της σεζόν (σ.σ. 30 Ιουνίου 2020), προτείνεται να παραταθούν οι συμβάσεις μέχρις ότου η περίοδος λήξει μετά τα νέα δεδομένα. Αυτό θα πρέπει να είναι σύμφωνο με την αρχική πρόθεση των δύο πλευρών κατά την υπογραφή του συμβολαίου και θα πρέπει επίσης να διατηρηθεί η την αθλητική ακεραιότητα και σταθερότητα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα συμβόλαια που ήταν να ξεκινήσουν από την έναρξη της νέας περιόδου (σ.σ. από 1η Ιουλίου 2020). Η έναρξη ισχύος αυτών των συμβολαίων θα καθυστερήσει και θα έχει ισχύ όποτε ξεκινήσει η επόμενη σεζόν».

Για τη μεταγραφική περίοδο «Είναι απαραίτητο να προσαρμόσουμε την μεταγραφική περίοδο στις νέες πραγματικές συνθήκες. Κατά συνέπεια, η FIFA θα είναι ευέλικτη και θα επιτρέψει τη μετακίνηση των μεταγραφικών «παραθύρων», ώστε να “πέσουν” στις ημερομηνίες μεταξύ του τέλους της τρέχουσας σεζόν και της έναρξης της νέας σεζόν. Ταυτόχρονα, η FIFA θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει, όπου είναι δυνατόν, ένα επίπεδο ισορροπίας σε όλα τα πρωταθλήματα, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη την ανάγκη προστασίας της κανονικότητας, της ακεραιότητας και της εύρυθμης λειτουργίας των μεταγραφών, ώστε τα αποτελέσματα οποιουδήποτε μεταγραφικού ανταγωνισμού να μην διαταραχθούν αδίκως».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter