Ποδόσφαιρο: Κυπελλούχος με Τσιμίκα η Λίβερπουλ

Ποδόσφαιρο: Κυπελλούχος με Τσιμίκα η Λίβερπουλ

Από τα πόδια του Κώστα Τσιμίκα, που εκτέλεσε ψύχραιμα το τελευταίο πέναλτι, η Λίβερπουλ πέτυχε «νταμπλ» στα κύπελλα, αφού δύο μήνες νωρίτερα είχε κατακτήσει και το Λιγκ Καπ. Ο Έλληνας αμυντικός νίκησε τον Μεντί και έγραψε το τελικό 6-5 επί της Τσέλσι. Στο 90λεπτο και στην παράταση, ο 150ός τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας έμεινε στο 0-0.

O Τσιμίκας είχε χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο της παράτασης αντί του Ρόμπερτσον.

Μοιραίος παίκτης της Τσέλσι από την άσπρη βούλα ήταν ο Μάουντ, που νικήθηκε από τον Άλισον. Νωρίτερα, είχαν αποτύχει και οι Αθπιλικουέτα (δοκάρι) και ο Μανέ, που νικήθηκε από τον Μεντί στο πέναλτι που θα έδινε νωρίτερα το τρόπαιο στη Λίβερπουλ.

Τα εύστοχα πέναλτι της Τσέλσι εκτέλεσαν οι Αλόνσο, Τζέιμς, Μπάρκλεϊ, Zoρζίνιο, Ζίγιετς. Και της Λίβερπουλ οι Μίλνερ, Τιάγκο, Φιρμίνο, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ζότα, Τσιμίκας.

Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός, ιδίως στην κανονική διάρκεια, παρ’ όλο που δεν είχε γκολ. Οι δύο ομάδες έχασαν πολλές σημαντικές ευκαιρίες, με κορυφαία το διπλό δοκάρι της Λίβερπουλ στο 84’, με τους Ζότα, Ρόμπερτσον.

Τους πανηγυρισμούς της Λίβερπουλ επισκιάζει η αγωνία για τον τραυματισμό του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος αποχώρησε στο 32’ με πρόβλημα στον προσαγωγό. Πέρα από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος Αγγλίας, όπου φαβορί παραμένει η Μάντσεστερ Σίτι, οι «κόκκινοι» έχουν μπροστά τους τον τελικό του Champions League, στις 28 Μαΐου στο Παρίσι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter