Ποδόσφαιρο: Ο “γολγοθάς” του Κλάσνιτς

Ποδόσφαιρο: Ο “γολγοθάς” του Κλάσνιτς

Βασανιστική αναμονή 6-7 μηνών και αβέβαιο μέλλον έχει στον προσωπικό του ορίζοντα ο ταλαιπωρημένος από νεφρική ανεπάρκεια Ίβαν Κλάσνιτς. Ο διεθνής Κροάτης ποδοσφαιριστής έχει μπει δύο φορές σε χειρουργείο για μεταμόσχευση νεφρού, αλλά ο οργανισμός του απορρίπτει το μόσχευμα και τον στέλνει ξανά στην αφετηρία.

«Δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο, παρά να δεχθώ τη μοίρα μου και να επιστρέψω στην αιμοκάθαρση, τρεις φορές την εβδομάδα», είπε ο Κλάσνιτς στη γερμανική τηλεόραση. «Ελπίζω ότι την επόμενη φορά θα είμαι πιο τυχερός και η περιπέτειά μου θα έχει αίσιο τέλος». Οι προηγούμενοι δότες ήταν και η μητέρα του και ο πατέρας του 37χρονου ποδοσφαιριστή. «Θα πρέπει να ζήσουν τώρα με ένα νεφρό και αυτό είναι το χειρότερο απ’όλα», είπε ο Κλάσνιτς.

Η λίστα προτεραιότητας για μεταμόσχευση, στο Αμβούργο όπου ζει με τη σύζυγο και την 9χρονη κόρη του Φαμπιάνα, απαιτεί σύμφωνα με υπολογισμούς ένα εξάμηνο αναμονής. Ο Κλάσνιτς είχε ήδη «δανεικό» νεφρό όταν έπαιξε με την Εθνική Κροατίας στο Εuro 2008, αλλά πέρασε αρκετές περιπέτειες στα 11 χρόνια που μεσολάβησαν από την πρώτη επέμβαση.

Μεγαλωμένος στη Γερμανία, ο Κροάτης επιθετικός έπαιξε ποδόσφαιρο για τελευταία φορά στη γερμανική Μάιντς το φθινόπωρο του 2012, αφού πέρασε προηγουμένως από τις Σανκτ Πάουλι, Βέρντερ, Ναντ και Μπόλτον. Μετράει 41 συμμετοχής και 12 γκολ με την Εθνική Κροατίας.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter