Ποδόσφαιρο: Παίζουν μπάλα πίσω από τα σίδερα…

Ποδόσφαιρο: Παίζουν μπάλα πίσω από τα σίδερα…

Με αφορμή τη νέα δικαστική περιπέτεια του Ρούμπεν Σεμέδο, το Documento θυμίζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπήκαν στη «στενή» για διάφορους λόγους.

Κάτι ο ευέξαπτος ή άστατος χαρακτήρας τους, κάτι τα γονίδια, λίγο η κουτοπονηριά ή το γεγονός πως έχουν κακομάθει από τα εκατομμύρια που βγάζουν και χάνουν το μυαλό και τον προσανατολισμό τους, τα «κακά παιδιά» του ποδοσφαίρου είναι πολλά και πρωταγωνιστούν κυρίως εκτός γηπέδων.

Με αφορμή τη νέα δικαστική περιπέτεια του Ρούμπεν Σεμέδο, που κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό ανήλικης, το Documento θυμίζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

01 Μπέντζαμιν Μεντί

Πριν από λίγες μέρες η Αγγλία σοκαρίστηκε με τη σύλληψη του διεθνούς Γάλλου αμυντικού της Μάντσεστερ Σίτι Μπέντζαμιν Μεντί. Ο Γάλλος παραμένει προφυλακισμένος μέχρι να δικαστεί την ερχόμενη Παρασκευή (10/9) κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς και τη σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών στο σπίτι του στο Πρέστμπερι.

Η περίπτωση του Μπέντζαμιν Μεντί της Μάντσεστερ Σίτι είναι πρόσφατη, όμως ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι γεμάτος από παίχτες που πρωταγωνιστούν εκτός γηπέδων

02 Μπρένο

Ποινή φυλάκισης τριών ετών και εννέα μηνών εξέτισε (από την αρχική ποινή των πεντέμισι χρόνων) ο Βραζιλιάνος πρώην αμυντικός της Μπάγερν ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό της βίλας όπου έμενε στο Μόναχο τον Σεπτέμβριο του 2011.

03 Λούκας Βιάτρι

Μια ένοπλη ληστεία το 2008 σε κατάστημα με γούνες στο Μπουένος Αϊρες κόστισε 30 ημέρες φυλάκιση στον Λούκας Βιάτρι, ποδοσφαιριστή τότε της Μπόκα Τζούνιορς. Ο νυν επιθετικός της Κολόν και πρώην διεθνής με την Αργεντινή (τρεις συμμετοχές) γλίτωσε τελικά με αναστολή και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Λούκας Βιάτρι

 

04 Πρέντραγκ Στάνκοβιτς – Τσούτσι

Το δίδυμο των στόπερ της Χέρκουλες, ο Σέρβος Πρέντραγκ Στάνκοβιτς και ο Βάσκος Τσούτσι, έκλεισε με τον πλέον ντροπιαστικό τρόπο την καριέρα του καθώς αποδείχτηκαν δίδυμο και εκτός γηπέδων με συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Ισπανία. Συνελήφθησαν από την αστυνομία να μεταφέρουν ένα κιλό κοκαΐνης και καταδικάστηκαν σε εννέα χρόνια φυλάκιση.

05 Εντμούντο

Ο Βραζιλιάνος υπήρξε μεγάλος διεθνής επιθετικός τη δεκαετία του ’90 με καριέρα και στην Ιταλία. Το 1995 οδηγώντας μεθυσμένος προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων αλλά κάθισε μέσα ελάχιστες μέρες καθώς κατάφερε να πάρει αναστολή, ενώ του αφαιρέθηκε διά παντός το δίπλωμα οδήγησης.

06 Ρενέ Χιγκίτα

Ο εμβληματικός γκολκίπερ υπήρξε από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Κολομβίας. Παράλληλα είχε και πολλά μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη. Το 1991 καταδικάστηκε σε επτάμηνη φυλάκιση γιατί συνεργάστηκε στην απαγωγή της κόρης ενός φίλου του. Παράλληλα δεν ήταν λίγες οι φορές που προσήχθη στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές για έλεγχο καθώς ήταν στενός φίλος του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ.

07 Χουανέλε

Ο πρώην διεθνής Ισπανός επιθετικός της Χιχόν και της Σαραγόσα Χουάν Καστάνιο Κιρός, πιο γνωστός ως Χουανέλε, καταδικάστηκε σε τρίμηνη φυλάκιση όταν επιτέθηκε στην πρώην γυναίκα του, παραβιάζοντας μια σειρά από περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

08 Σέλσο Φαμπιάν Ορτίς

Ο Μεξικανός γκολκίπερ της Μοντερέι εξελίχθηκε σε μετρ… απαγωγών! Το 2012 κι ενώ ήταν τιμωρημένος για υπόθεση ντόπινγκ συνελήφθη έχοντας επάνω του 200 γραμμάρια κοκαΐνης. Οπως αποκαλύφθηκε, είχε συμμετοχή σε επτά απαγωγές συν τη… δική του προκειμένου να πάρει χρήματα από την ασφάλεια. Του επιβλήθηκε κάθειρξη έντεκα χρόνων και παραμένει ακόμη στη φυλακή.

09 Αντριάνο

Ο άλλοτε τεράστιος φορ και διάδοχος του Ρονάλντο στην εθνική Βραζιλίας τη δεκαετία του 2000 σταμάτησε άδοξα το ποδόσφαιρο και το έριξε στο αλκοόλ, στις κραιπάλες και στην παρανομία. Τα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη πολλά, καθώς έγινε αρχηγός της συμμορίας Red Command κι έχει κατηγορηθεί για εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σάρκας.

Αντριάνο

10 Φρέντι Ρινκόν

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός με την τεράστια καριέρα (και στη Ρεάλ Μαδρίτης) δεν ήταν και από τα καλύτερα παιδιά. Στη Βραζιλία που αγωνίστηκε για πολλά χρόνια ασχολήθηκε εκτός γηπέδων με τη διακίνηση ηρωίνης. Πήγε φυλακή για πέντε μήνες και λίγο αργότερα τον συνέλαβαν στον Παναμά για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τον απέλασαν και του απαγόρευσαν διά παντός την είσοδο στη χώρα.

11 Ρενιόνες

Ο πρώην διεθνής αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης συνελήφθη για σκάνδαλο διαφθοράς το 2006, όταν είχε αναλάβει προσωρινά το ακροδεξιό κόμμα Grupo

Independiente Liberal του παλιού ιδιοκτήτη της Ατλέτικο Χεσούς Χιλ. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών.

12 Μπρούνο Φερνάντες

Ο πρώην τερματοφύλακας της Φλαμένγκο και της Ατλέτικο Μινέιρο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 22 ετών ως ηθικός αυτουργός ενός φρικιαστικού εγκλήματος στη Βραζιλία. Δύο συνεργάτες του από τη συμμορία που είχε δημιουργήσει απήγαγαν μια γυναίκα, την Ελίζα Σαμούντιο, μαζί με το τετράχρονο αγοράκι της. Τη βασάνισαν έως ότου πέθανε από ασφυξία μπροστά στα μάτια του παιδιού της. Στη συνέχεια τη διαμέλισαν και με τα κομμάτια της τάισαν τα σκυλιά του Μπρούνο.

13 Χάτεμ Τραμπελσί

Ο Τυνήσιος πρώην στόπερ της Σταντάρ Λιέγης και της Ντίσελντορφ είχε στενή σχέση με την Αλ Κάιντα! Τον Σεπτέμβριο του 2001 συνελήφθη ως ύποπτος για την επίθεση αυτοκτονίας στην αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι. Το 2003 καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση από τη βελγική Δικαιοσύνη και εκδόθηκε στις ΗΠΑ.

14 Τόνι Βαϊρέλ

Από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού ποδοσφαίρου στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο Τόνι Βαϊρέλ, πρωταθλητής με Λανς και Λιόν, σταμάτησε το 2011 το ποδόσφαιρο γιατί καταδικάστηκε σε πεντάμηνη φυλάκιση καθώς ο ίδιος και τα δύο αδέρφια του πυροβολούσαν μεθυσμένοι για ασήμαντη αφορμή σε μια παμπ στο Νανσί.

15 Τζόι Μπάρτον

Από τα πλέον άτακτα παιδιά στο αγγλικό ποδόσφαιρο ο άσος της Νιούκαστλ, με βίαιο χαρακτήρα καθώς δύσκολα συγκρατούσε τον θυμό του. Το 2008 έδειρε κάποιον πελάτη σε παμπ του Λονδίνου και του επιβλήθηκε τετράμηνη φυλάκιση. Εμεινε πίσω από τα σίδερα 77 ημέρες.

16 Λι Χιουζ

Ηταν ίνδαλμα για τους φίλους της Γουέστ Μπρομ. Το 2003 υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαΐνης έπεσε με το αυτοκίνητό του επάνω σε πεζούς με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και έναν παράλυτο για όλη του τη ζωή. Ο Χιουζ καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

17 Ανταμ Τζόνσον

Ηταν το πιο μεγάλο όνομα στη Σάντερλαντ έως ότου βρέθηκε στη φυλακή με οκταετή καταδίκη για αποπλάνηση και σεξουαλική παρενόχληση 15άχρονης κοπέλας ύστερα από καταγγελία του πατέρα της. Συνελήφθη στις 2 Μαρτίου 2015 και αποφυλακίστηκε στις 22 Μαρτίου 2019, έχοντας εκτίσει τα τέσσερα από τα οκτώ χρόνια που του είχαν επιβληθεί.

18 Ζερμέν Πέναντ

Εγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν με ηλεκτρονικό πομπό εντοπισμού στο πόδι. Ο Αγγλος επιθετικός είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών μηνών επειδή οδηγούσε μεθυσμένος.

19 Μάρλον Κινγκ

Με καριέρα σε Μπέρμιγχαμ, Νότιγχαμ και Γουότφορντ, εκτός από τους συλλόγους άλλαζε συχνά και… φυλακές! Το 2008 έμεινε 18 μήνες στη φυλακή κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση, ενώ το 2014 καταδικάστηκε και πάλι σε 18 μήνες καθώς οδηγούσε επικίνδυνα.

20 Τζόζεφ Χέλγκρεν

Ο Σουηδός ακραίος επιθετικός αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στις 18 Μαρτίου 2015 μια ομάδα μασκοφόρων μπήκε σε ένα μπαρ στη Σουηδία και πυροβολώντας σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε άλλα οκτώ. Ο Χέλγκρεν ήταν ανάμεσα στους δράστες και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης.

21 Τσεντ Εβανς

Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλακή με την κατηγορία του βιασμού. Ο Εβανς αγωνιζόταν στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι και ήταν διεθνής με την εθνική ελπίδων της χώρας του. Μετά την αποφυλάκισή του έπαιξε ποδόσφαιρο στην Τσέστερφιλντ.

22 Γκάβιν Γκραντ

Ο πρώην ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην Μπράντφορντ, προερχόμενος από τη Μίλγουολ. Το 2005 κατηγορήθηκε για φόνο, αλλά το 2007 αθωώθηκε. Ωστόσο, τρία χρόνια μετά η δίκη ξανάγινε και ο Γκραντ κρίθηκε τελεσίδικα ένοχος για τον θάνατο ενός 21χρονου το 2004. Καταδικάστηκε σε ισόβια…

23 Λουκ ΜακΚόρμικ

Ο παλιός γκολκίπερ της Σουίντον το 2008 προκάλεσε τον θάνατο δύο παιδιών σε τροχαίο καθώς οδηγούσε μεθυσμένος. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν επτά χρόνια και τέσσερις μήνες. Αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2012.

24 Ντάνκαν Φέργκιουσον

Ο παλιός πανύψηλος φορ της Εβερτον το 1995 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα επιτέθηκε σε αντίπαλό του τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά με κεφαλιά και πέρασε 45 μέρες στη φυλακή. Συνολικά στο βιογραφικό του υπάρχουν τέσσερις επιθέσεις εντός κι εκτός γηπέδων.

Ντάνκαν Φέργκιουσον

25 Τόνι Ανταμς

Ο παλιός σκληροτράχηλος αμυντικός της Αρσεναλ και της εθνικής Αγγλίας είχε σπάσει όλα τα κοντέρ οδηγώντας μεθυσμένος. Τον Δεκέμβριο του 1990 του επιβλήθηκε ποινή τετράμηνης φυλάκισης καθώς συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος… 27 φορές πάνω από το όριο! Πέρασε 57 μέρες πίσω από τα κάγκελα.

26 Γκεόργκι Ποπέσκου

Ενα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ρουμανικού ποδοσφαίρου, με σπουδαία καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Αϊντχόφεν και Τότεναμ, καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος από τις αρχές της χώρας του.

Οι περιπέτειες των 5 «Ελλήνων»

Σέρχιο Κόκε

Ο πρώην άσος του Αρη παρέμεινε στη φυλακή 19 μήνες, από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον περασμένο Ιούλιο. Είχε συλληφθεί μαζί με άλλα έξι άτομα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά, όπλα και πολυτελή αυτοκίνητα. Το ανώτατο δικαστήριο της Μάλαγα δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Αμαέτσι Οτίτζι

Ο Νιγηριανός επιθετικός της Παναχαϊκής συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία τον Αύγουστο του 1993 για κατοχή 26,5 γρ. ινδικής κάνναβης και προφυλακίστηκε για κάποιες μέρες. Το 1997, παίκτης του Ιωνικού πλέον, συνελήφθη μαζί με εννέα Αφρικανούς φίλους του για κατοχή 545 γρ. ηρωίνης συσκευασμένης σε σακούλες και μπήκε φυλακή.

Ντανούτ Λούπου

Ο Ρουμάνος άσος του Παναθηναϊκού συνελήφθη στις 20 Φεβρουαρίου 1991 ως αρχηγός σπείρας διαρρηκτών. Μετά την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή ως εγκέφαλος της σπείρας στην οποία συμμετείχαν και Ελληνες και η οποία έκλεβε γούνες και στερεοφωνικά. Εμεινε στη φυλακή δυόμισι μήνες.

Ιγκόρ Σιπνιέφσκι

Ο Πολωνός παλιός επιθετικός των Παναθηναϊκού, ΟΦΗ και Καβάλας αρχικά, τον Οκτώβριο του 2006, συνελήφθη στη Σουηδία οδηγώντας μεθυσμένος και απελάθηκε. Λίγα χρόνια αργότερα, στην Πολωνία, καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας της μητέρας του αλλά και για επίθεση εναντίον αστυνομικού! Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 μηνών, την οποία εξέτισε στο σωφρονιστικό κατάστημα του Λοτζ.

Μπίλε Νίλσεν

Ο παλιός επιθετικός του Πανιωνίου μπαινοβγαίνει στις φυλακές λόγω του ευέξαπτου χαρακτήρα του. Ο Δανός είχε σπάσει τη μύτη ενός αντιπάλου του με γροθιά, ενώ είχε απειλήσει νοσοκόμα και ποδηλάτη με αεροβόλο, μένοντας κάποιες μέρες στη φυλακή. Επίσης είχε φυλακιστεί και για χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών. Στο Μονακό φυλακίστηκε ένα μήνα επειδή χτύπησε μια γυναίκα που είχε προσπαθήσει να βοηθήσει τη σύντροφό του, την οποία ο Νίλσεν προσπαθούσε να πνίξει. Τέλος, τον Ιούνιο του 2019 προκάλεσε τροχαίο με πέντε τραυματίες στην Κοπεγχάγη κι έμεινε πάλι για μέρες στη φυλακή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter