Ποδόσφαιρο: Πειραματόζωο η εθνική

Ποδόσφαιρο: Πειραματόζωο η εθνική

Οι πειραματισμοί διαρκείας στην πλάτη της εθνικής ομάδας από παράγοντες και αρμόδια στελέχη της ΕΠΟ την έχουν απομακρύνει από τις κορυφαίες διοργανώσεις και την έχουν βυθίσει στην 55η θέση της βαθμολογίας της FIFA! Οι πειραματισμοί γίνονται κυρίως διότι οι σύμβουλοι της ομοσπονδίας από το 2014 μέχρι σήμερα επιδιώκουν να υλοποιήσουν τις επιθυμίες των μεγαλοπαραγόντων των ΠΑΕ, με καταστροφικές συνέπειες για τη «γαλανόλευκη».

Το πρότζεκτ «Κατάρ 2022» πήγε… αύτανδρο. Η εθνική μας στην προκριματική φάση δεν κατάφερε να νικήσει στην έδρα της θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους, τη Γεωργία και το Κόσοβο, και αποκλείστηκε με κατεβασμένα χέρια. Μπροστά της έχει τα επίσημα παιχνίδια του Nations League, τα οποία θα διεξαχθούν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά προς το παρόν δεν έχει προπονητή! Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ κούνησε το… μαντίλι με αιχμές κατά της ΕΠΟ γράφοντας στα social media πως «το όραμά μας για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό». Οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση του Ολλανδού προπονητή, αρχικά απάντησαν στις αιχμές, αλλά στη συνέχεια κάθισαν μαζί του στο ίδιο τραπέζι και του πρότειναν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους μέχρι και τα παιχνίδια του Nations League. Αυτά δεν γίνονται ούτε σε επίπεδο τοπικών συλλόγων.

Ο Φερνάντο Σάντος είναι Νο1 στη λίστα των υποψήφιων προπονητών για τον πάγκο της εθνικής. Ο 67χρονος προπονητής κατέκτησε το Euro 2016 με την εθνική Πορτογαλίας, ενώ στη «γαλανόλευκη» δούλεψε με επιτυχία στη μετά Ρεχάγκελ εποχή, από το 2010 μέχρι το 2014. Αποχώρησε αμέσως μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας διότι μεταξύ άλλων είχε δεχτεί πιέσεις να καλέσει στην εθνική παίκτες που ήταν εκτός των πλάνων του. Δεν ενέδωσε στις πιέσεις και αποφάσισε να μη συνεχίσει τη συνεργασία με την ΕΠΟ, θεωρώντας ότι οι εκπρόσωποί της δεν του παρείχαν ασπίδα προστασίας απέναντι στις απαιτήσεις των ομάδων.

Μετά τη φυγή του Σάντος, ο οποίος δεν επέστρεψε καν με την υπόλοιπη αποστολή της εθνικής από το Ρίο στην Αθήνα, ήρθε και η κατάρρευση. Κουμάντο δεν έκαναν οι διάδοχοί του ούτε καν στις επιλογές του ρόστερ και η ομάδα δεχόταν τη μία αγωνιστική σφαλιάρα μετά την άλλη. Ο Φαν’τ Σχιπ επιχείρησε να τη νοικοκυρέψει, ωστόσο κάποιες επιλογές του σηκώνουν μεγάλη συζήτηση και προκαλούν πολλά ερωτήματα.

Λόγω της ευρύτερης διαμάχης που υπάρχει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εκτός εθνικής βρίσκονται τρεις κορυφαίοι αμυντικοί, οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Σιόβας. Ετσι η εθνική όχι μόνο δεν πρόκειται να προκριθεί στα τελικά του Euro 2024, αλλά δεν θα καταφέρει να ανέβει κατηγορία ούτε στο Nations League.

«Διακαής πόθος δικός μου είναι ο Σάντος. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Μάρτιο, θα δούμε τι θα κάνουμε. Μέχρι τότε δεν έχουμε αγώνες, από τον Ιούνιο ξεκινούν οι αγώνες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου, αλλά ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν είναι μόνο για τα παιχνίδια. Πρέπει να τσεκάρει για αρκετούς μήνες τους Ελληνες ποδοσφαιριστές προτού καταλήξει στους εκλεκτούς του.

Ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας Τάκης Φύσσας έχει ήδη κάνει επαφή με τον Σάντος, ο οποίος δεν μπορεί καν να μπει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, καθώς τον προσεχή Μάρτιο η Πορτογαλία θα διεκδικήσει σε μπαράζ την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Εάν πάρει το εισιτήριο, πιθανότατα κόντρα στην Ιταλία, τότε ο Σάντος θα δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 και θεωρητικά θα μπορεί να αναλάβει την εθνική μας από το 2023. Είναι όμως μεγάλο το χρονικό διάστημα για να μείνει χωρίς καπετάνιο η ομάδα.

Μάνατζερ έχουν προτείνει δεκάδες ονόματα προπονητών στην ΕΠΟ. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι Ιταλοί Τζενάρο Γκατούζο και Ρομπέρτο Ντοναντόνι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter