Ποδόσφαιρο: Ρονάλντο και Ρανιέρι οι εκλεκτοί της FIFA για το 2016

Ποδόσφαιρο: Ρονάλντο και Ρανιέρι οι εκλεκτοί της FIFA για το 2016

Ακόμη ένα τίτλο πρόσθεσε στο πάμπλουτο βιογραφικό του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και ο Κλαούντιο Ρανιέρι, που αναδείχτηκαν αντίστοιχα από τη FIFA, καλύτερος ποδοσφαιριστής και κορυφαίος προπονητής για το 2016.

Μετά τη «Χρυσή Μπάλα», ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε των συνυποψηφίων του, Λιονέλ Μέσι και Αντουάν Γκριζμάν κι έκανε δικό του ακόμη ένα μεγάλο βραβείο, το οποίο παρέλαβε, στη διάρκεια της πολυτελούς δεξίωσης της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Δυστυχώς, κάποιοι από την Μπαρτσελόνα δεν είναι εδώ, αλλά τους καταλαβαίνω…», ήταν η σπόντα του Ρονάλντο για τους απόντες των «μπλαουγκράνα», που είχαν ειδοποιήσει ότι δεν θα παραστούν, καθώς προετοιμάζονται για τη ρεβάνς στο Κύπελλο Ισπανίας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

«Είναι θαυμάσιο. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά αυτό είναι το πρώτο από αυτά τα βραβεία. Πρώτα από όλα, οφείλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον προπονητή μου», υπογράμμισε στην ομιλία του, προσθέτοντας και την οικογένειά του στα… ευχαριστήρια.

«Το 2016 ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου. Είχα πολλές αμφιβολίες, αλλά τελικά νομίζω ότι τα τρόπαια μιλούν από μόνα τους. Κατάφερα ότι καλύτερο μπορούσα στις διοργανώσεις, μετά από ότι κατάκτησα. Αυτή η επιτυχία είναι ανεπανάληπτη σε ατομικό επίπεδο. Δεν θα ξεχάσω αυτή τη χρονιά. Σας ευχαριστώ όλους, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Τα βραβεία αυτά μιλούν από μόνα τους. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Ρανιέρι υπερίσχυσε των Φερνάντο Σάντος (Euro 2016 με την Πορτογαλία) και Ζινεντίν Ζιντάν (Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη Ρεάλ). Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής οδήγησε τη Λέστερ στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της, με την κατάκτηση της Premier League.

«Είμαι ενθουσιασμένος για το ότι βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε κορυφαίες προσωπικότητες, που έχουν επίσης κερδίσει αυτό το βραβείο. Σας ευχαριστώ όλους που με ψηφίσατε. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια, τους μάνατζέρ μου και τους παίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς, θα ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρω», τόνισε παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ως προς την κορυφαία ενδεκάδα του 2016, αυτή συνθέτουν εννέα παίκτες που αγωνίζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα, ένας από την ιταλική κι ένας από τη γερμανική λίγκα. Πρόκειται για τους, Νόιερ, Άλβες, Πικέ, Ράμος, Μαρσέλο, Ινιέστα, Κρος, Μόντριτς, Μέσι, Σουάρες και Ρονάλντο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter