Ποδόσφαιρο: «Σας εκλιπαρώ, μην πλησιάζετε για το καλό όλων μας»

Ποδόσφαιρο: «Σας εκλιπαρώ, μην πλησιάζετε για το καλό όλων μας»

Ο διεθνής Νοτιοκορεάτης επιθετικός της Τότεναμ είναι εθνικός ήρωας στην πατρίδα του και κάθε δημόσια εμφάνισή του στις μέρες της πανδημίας αποτελεί υγειονομική βόμβα…

Οταν ο Σον Χέουνγκ-μιν εμφανίστηκε στην πύλη του στρατοπέδου έγινε… της Κορέας. Ο ποδοσφαιριστής της Τότεναμ είναι εθνικός ήρωας στην πατρίδα του, οπότε κάθε δημόσια εμφάνισή του στις μέρες της πανδημίας αποτελεί υγειονομική βόμβα. «Σας εκλιπαρώ, μη με πλησιάζετε» παρακάλεσε ο ίδιος τα υπόλοιπα φαντάρια. «Για το καλό το δικό σας, το δικό μου, όλων μας».

Η Νότια Κορέα έχει κορόνα στο κεφάλι της τα αποτελέσματα του κονταροχτυπήματος με την Covid-19. Ηταν από τις πρώτες χώρες που χτυπήθηκαν και από τις πιο αποτελεσματικές στα μέτρα προστασίας: εντατικός έλεγχος του πληθυσμού, ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με προσήλωση και φανατισμό, καραντίνα δίχως αστερίσκους, εθελοντικός εγκλεισμός χωρίς άσκοπες τσάρκες με ποδήλατο.

Το κρίσιμο τεστ έγινε σε μισό εκατομμύριο κατοίκους, δηλαδή στο 1/100 του πληθυσμού. Οι θάνατοι στη χώρα δεν ξεπερνούν τους 230, τα κρούσματα είναι 11.000 και η καμπύλη της διασποράς σιγά σιγά εξανεμίζεται. Η θνητότητα καθηλώθηκε κάτω από το 2%, ενώ ο μέσος όρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι υπερδιπλάσιος (4,34%).

Χριστιανική αίρεση

Παπάδες που να προσφέρουν θεία μετάληψη από την πίσω πόρτα δεν εθεάθησαν, αφού άλλωστε το 57% των Νοτιοκορεατών δηλώνει άθρησκο. Πιστεύεται ωστόσο ότι ο κορονοϊός έφτασε στη χώρα από τα μέλη μιας χριστιανικής αίρεσης στη μεγαλούπολη Νταεγκού η οποία έγινε επίκεντρο της επιδημίας.

Ο Σον Χέουνγκ-μιν έφτασε στην πατρίδα του στις αρχές του Μάρτη με τον αγκώνα του θρυμματισμένο. «Θα χειρουργηθεί και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν» ανακοινώθηκε αρμοδίως. Οταν τα γήπεδα της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ κλειδαμπαρώθηκαν με λουκέτο ο 27χρονος στράικερ βρήκε τη χρυσή ευκαιρία για να συνδυάσει το μη τερπνό με το ωφέλιμο: «Θα πάω φαντάρος»!

Η νομοθεσία της Νότιας Κορέας προβλέπει υποχρεωτική στράτευση όλων των αντρών προτού φτάσουν τα 28 χρόνια τους, οπότε ο Σον μετέθεσε κατά μερικούς μήνες την προγραμματισμένη για το καλοκαίρι υποχρέωση. Η θητεία του θα διαρκέσει μόλις τέσσερις εβδομάδες, αφού το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν οι Κορεάτες στους Αγώνες Ασίας τον Σεπτέμβριο του 2008 απάλλαξε τους ποδοσφαιριστές από την ταλαιπωρία των 21 μηνών. Στις φωτογραφίες από τον τελικό με την Ιαπωνία (2-1 στην παράταση, με δύο ασίστ του Σον) φαίνεται ο ήρωάς μας σε κατάσταση έκστασης. Εάν το ματς τελείωνε με νίκη των Γιαπωνέζων, η καριέρα του θα καταστρεφόταν, ενώ το κοινό στην πατρίδα του θα του κρεμούσε κουδούνια. Μαζί του πανηγύρισε ολόκληρη η Τότεναμ, η οποία μερικούς μήνες αργότερα έφτασε στον τελικό του Champions League.

«Δείξτε κατανόηση»

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον μάνατζερ του Σον, οι λεπτομέρειες της στρατιωτικής του θητείας θα κρατηθούν μυστικές από το κοινό, ώστε να αποφευχθούν εκδηλώσεις λατρείας. Στη χώρα όπου η σέλφι είναι τρόπος ζωής, το επισκεπτήριο θα γέμιζε με κυνηγούς αυτογράφων και άλλους περίεργους. Ο στρατός στην Κορέα δεν αστειεύεται ούτε χαρίζεται στις φίρμες.

«Οταν μαθεύτηκε η είδηση ότι ο Σον παρουσιάστηκε για τη βασική εκπαίδευση πολλοί φίλαθλοι και δημοσιογράφοι επικοινώνησαν μαζί μας για να πληροφορηθούν πού θα υπηρετήσει. Τον τελευταίο καιρό είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε αποστάσεις λόγω της πανδημίας. Ο Σον αποφάσισε να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της Covid-19, οπότε δεν θα δοθούν στο κοινό στοιχεία για το στρατιωτικό του. Ζητάμε τη βοήθειά σας ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία κανενός».

Ο ποδοσφαιριστής κατάλαβε ότι το απρόσωπο ανακοινωθέν ενός μάνατζερ δεν επαρκούσε για να αποθαρρύνει τους θαυμαστές του, οπότε πήρε την κατάσταση στα χέρια του με προσωπικό μήνυμα στο Facebook. «Παρακαλώ να δείξετε κατανόηση. Δεν είναι καιρός για μαζικές συγκεντρώσεις. Και εγώ ο ίδιος πέρασα από αυστηρή καραντίνα δύο εβδομάδων όταν επέστρεψα από την Αγγλία».

Ο συμπαθέστατος Σον (που συγκίνησε όλη την Αγγλία με το γοερό κλάμα του όταν κατά λάθος έσπασε το πόδι του Αντρέ Γκόμες της Εβερτον) τσάκισε τον αγκώνα του στον αγώνα της Τότεναμ με την Αστον Βίλα στις 16 Φεβρουαρίου και χειρουργήθηκε λίγες μέρες αργότερα στη Σεούλ. Η Πρέμιερ Λιγκ κατέβασε ρολά στις 9 Μαρτίου και παραμένει αδιευκρίνιστο αν θα τα ανεβάσει ξανά πριν από το καλοκαίρι.

Η διοίκηση της ομάδας επιθυμεί την πάση θυσία ολοκλήρωση της σεζόν ώστε να μετριαστεί η οικονομική ζημιά, αλλά το ντέφι το χτυπάει ο κορονοϊός. Υπολογίζεται ωστόσο ότι τόσο ο Σον όσο και ο Χάρι Κέιν θα ξεπεράσουν σύντομα τους σοβαρούς τραυματισμούς που τους παρόπλισαν τις προηγούμενες εβδομάδες. Εάν ξαναρχίσει η δράση, η Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο θα είναι από τις ευνοημένες ομάδες.

«Δεκάδες ασθενείς που είχαν αναρρώσει από την Covid-19 βρέθηκαν εκ νέου θετικοί» αναφέρουν τα πρόσφατα τηλεγραφήματα από τη Νότια Κορέα. Η χώρα πιστεύει ότι μπήκε σε διαδικασία ανάρρωσης και μάλιστα πούλησε στις ΗΠΑ 600.000 τεστ για τον κορονοϊό. Πάνοπλος ο εθνικός ήρωας του ποδοσφαίρου της δηλώνει έτοιμος να την υπερασπιστεί ενάντια σε κάθε εχθρό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter