Ποδόσφαιρο: Στα σκαριά και πάλι η «Ευρωπαϊκή Λίγκα»

Ποδόσφαιρο: Στα σκαριά και πάλι η «Ευρωπαϊκή Λίγκα»

Τη δημιουργία μίας πενταεθνούς Premier League, με συμμετοχή μόνο πατρικίων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, φαίνεται ότι επεξεργάζονται εκ νέου τουλάχιστον 12 σύλλογοι από την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία. 

Το σχέδιο είναι γνωστό από παλιά, αλλά αυτή τη φορά έχει -σύμφωνα με το Sky Sports, που αποκάλυψε το θέμα- τη διακριτική έγκριση της FIFA.

Η Λίγκα των πλουσίων, εάν λάβει σάρκα και οστά, θα έχει πίσω της χρηματοδότηση περίπου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω της JP Morgan και άλλων τραπεζικών κολοσσών. Η Ρεάλ, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρονται ως πρωτοστάτες της Λίγκας, η οποία θα τινάξει στον αέρα τα θεμέλια του τωρινού Champions League.

Άλλες ομάδες που αναφέρονται στο ρεπορτάζ ως δυνάμει προσκεκλημένες είναι οι Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ.

Εάν ευοδωθεί το σχέδιο, η καινούρια διοργάνωση θα απαρτίζεται από 16 ή 18 ομάδες, με συνολική βαθμολογία και τουλάχιστον 30 αγώνες για την καθεμιά. Η τελική φάση θα διεξάγεται με σύστημα νοκ-άουτ μέχρι την ανάδειξη του πρωταθλητή. Ωστόσο, οι «αντάρτες» θα συνεχίσουν να μετέχουν και στα εθνικά πρωταθλήματα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (UEFA) αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα όπως και εκπρόσωποι συλλόγων και τραπεζών, αλλά φημολογείται ότι ίσως υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στον επόμενο μήνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter