Γκουστάβο Πογέτ: Θρίλερ στον πάγκο της εθνικής

Γκουστάβο Πογέτ: Θρίλερ στον πάγκο της εθνικής

Τι λένε στην ΕΠΟ για την ανανέωση του συμβολαίου του Πογέτ

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Γκουστάβο Πογέτ εκφράζει δημόσια την επιθυμία του να συνεχίσει στο τιμόνι της εθνικής ομάδας, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι τα μπαράζ του Μαρτίου. Και επειδή από την ΕΠΟ σφυρίζουν αδιάφορα, ο ομοσπονδιακός προπονητής αφήνει να διαρρεύσει, πως έχει προτάσεις για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ούτε κι αυτές οι διαρροές όμως συγκινούν τη διοίκηση Μπαλτάκου που δεν αλλάζει ρότα στο θέμα του προπονητή της «γαλανόλευκης».

Δείτε επίσης – Ούτε γραφείο

Το Documento μίλησε με κορυφαίο παράγοντα της ΕΠΟ για την υπόθεση Πογέτ και η θέση του ήταν ξεκάθαρη: «Ο κόουτς ποτέ δεν ζήτησε επίσημο ραντεβού με τον πρόεδρο ή τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για να γίνει μια συζήτηση για την επέκταση της συνεργασίας μας. Διάλογος μέσω του Τύπου δεν γίνεται κι αυτό το αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής φίλαθλος».

Σε τροχιά επιτυχιών

Ο Πογέτ στην περίπτωση που η εθνική προκριθεί στα τελικά του Euro 2024 θα επεκτείνει το συμβόλαιό του μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο. Σε έξι μήνες η ΕΠΟ θα έχει αποκτήσει και νέα διοίκηση, η οποία θα αποφασίσει με ποιον προπονητή θα πορευτεί η εθνική μας την επόμενη διετία. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει αρκετές πιθανότητες να συνεχίσει στη «γαλανόλευκη», αλλά το ζητούμενο είναι να μη ραγίσει το γυαλί στη σχέση του με την ΕΠΟ.

Ο Πογέτ έβαλε και πάλι την εθνική μας στις ράγες των επιτυχιών, επί των ημερών του κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της στο Nations League και έτσι έχει μια δεύτερη ευκαιρία να πάει στα γήπεδα της Γερμανίας το προσεχές καλοκαίρι. Υπέρ της παραμονής του προπονητή είναι και το σύνολο των διεθνών καθώς ο Πογέτ κατάφερε να τους κάνει και πάλι ομάδα. Η εθνική απέκτησε αγωνιστική ταυτότητα, τα αποδυτήρια είναι συσπειρωμένα και γι’ αυτό ύστερα από μία δεκαετία διεκδικεί την πρόκρισή της σε μεγάλη διοργάνωση.

Εκτός από τους διεθνείς, υπέρ της άμεσης επέκτασης του συμβολαίου του Πογέτ έχουν ταχθεί ανοιχτά δύο παράγοντες της ΕΠΟ: ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου και ο α΄ αντιπρόεδρος Αστέριος Αντωνίου. Ο,τι κι αν είπαν στις ανεπίσημες συζητήσεις στην ομοσπονδία, τα λόγια τους δεν έπιασαν τόπο, καθώς το συμβόλαιο του 57χρονου προπονητή δεν ανανεώθηκε.

«Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου, με πρόκριση ή μη στα τελικά του Euro, που σημαίνει ότι είναι επίσης άβολο γιατί ναι, θέλω να μείνω, αλλά…» είχε δηλώσει πρόσφατα ο Πογέτ. Ο τεχνικός διευθυντής εθνικών ομάδων στην ΕΠΟ Κώστας Κωνσταντινίδης έπρεπε να είχε πάρει πρωτοβουλίες για να κλείσει το θέμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πριν από τα Χριστούγεννα έγινε μία συνάντηση του CEO της ΕΠΟ Ιάκωβου Φιλιππούση με τους Κωνσταντινίδη, Πογέτ χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η κουβέντα αφορούσε κυρίως λειτουργικά θέματα της εθνικής, όπως οι εγκαταστάσεις ό που θα κάνουν προπονήσεις οι διεθνείς μας.

Καμία εισήγηση

Για την υπόθεση Πογέτ στο πάρκο Γουδή λέγεται πως ο Κ. Κωνσταντινίδης δεν έχει κάνει καμιά εισήγηση στον πρόεδρο της ΕΠΟ κι αυτό προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Οσο ο προπονητής είναι στον αέρα ενδέχεται να επηρεαστεί η εθνική. Για παράδειγμα, παραμονή του αγώνα με τη Γαλλία για την προκριματική φάση του Euro ο Πογέτ είχε αποκαλύψει στις κάμερες ότι ένας βοηθός του, ο Μαουρίσιο Ταρίκο, δεν είναι στην ομάδα επειδή δεν έχει πληρωθεί. Η ΕΠΟ έδωσε πειστικές απαντήσεις, αλλά επικοινωνιακά η ζημιά έγινε. Είναι αδιανόητο μια οργανωμένη ομοσπονδία να έχει ένα μέλος του προπονητικού τιμ τής εθνικής απλήρωτο για οκτώ μήνες, έστω κι αν η ευθύνη ανήκει στον συνεργάτη του Πογέτ…

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει αρκετές πιθανότητες να συνεχίσει στον πάγκο της εθνικής, αλλά το ζητούμενο είναι να μη ραγίσει το γυαλί στη σχέση του με την ομοσπονδία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter