Ποδόσφαιρο: Τι δείχνει η προϊστορία στους ημιτελικούς ΠΑΟ – ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο: Τι δείχνει η προϊστορία στους ημιτελικούς ΠΑΟ – ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο (19.00), με τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί 14 φορές στο κύπελλο, εκ των οποίων οι 8 είναι για τους «4» της διοργάνωσης. Στην ημιτελική φάση και οι δύο αντίπαλοι έχουν από 4 νίκες, ενώ κανένα παιχνίδι τους δεν έχει λήξει ισόπαλο! Οι «πράσινοι» υπερτερούν σε προκρίσεις, μιας και έχουν 3 έναντι 2.

Η πρώτη χρονικά αναμέτρηση για την φάση των ημιτελικών, ήταν στις 10 Απριλίου του 1948, όπου σε μονό αγώνα, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση, νικώντας με 1-0, μέσα στην Τούμπα. Τρία χρόνια αργότερα, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ξανά στην έδρα του Δικέφαλου, για την ίδια φάση, στις 28 Φεβρουαρίου του 1951, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρόκριση με νίκη 1-0.

Πέρασαν 31 χρόνια για να αναμετρηθούν ξανά σε ημιτελικούς, μόνο που αυτήν την φορά οι αγώνες ήταν πλέον διπλοί. Ο πρώτος αγώνας έγινε 19 Μαΐου 1982, με τον ΠΑΟΚ να νικάει τον Παναθηναϊκό 1-0, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, μιας και στις 2 Ιουνίου 1982, ηττήθηκε με 2-0 και έτσι αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού.

Τρία χρόνια αργότερα, οι δύο ομάδες κληρώθηκαν ξανά μαζί, μόνο που αυτήν την φορά την πρόκριση εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ. Στον πρώτο αγώνα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0, αλλά στην ρεβάνς ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 και αποκλείστηκε.

Τελευταία φορά πριν από την σημερινή, που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τα ημιτελικά του κυπέλλου, ήταν το 1991, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την πρόκριση στον τελικό. Νίκησε εντός έδρας, 2-0, στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στην ρεβάνς έχασε με 1-0 και εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης.

Το στατιστικό που προκύπτει είναι ότι και τις τρεις φορές που έχουν παίξει διπλό ημιτελικό Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ (1982, 85 και 91), σκόραρε και νίκησε ο γηπεδούχος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter