Ποδόσφαιρο: Τούμπα εν μέσω Ευρώπης για τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο: Τούμπα εν μέσω Ευρώπης για τον Ολυμπιακό

“Σφήνα” ανάμεσα στους δύο αγώνες που θα δώσει ο Ολυμπιακός για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί το ντέρμπι τίτλου της Super League, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι σχετικές αποφάσεις ανακοινώθηκαν σήμερα το απόγευμα και το αίτημα των «ερυθρολεύκων» για διευκόλυνση λόγω Ευρώπης (αφού υπήρχε η σχετική προφορική εξαγγελία) έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με το καλεντάρι του β’ γύρου, το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής θα γίνει στις 24 ή 25 Φεβρουαρίου, ενώ η διπλή αγωνιστική του Γιουρόπα (του οποίου η κλήρωση αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα) έχει οριστεί για τις 20 και 27 του ίδιου μήνα.

Οι διαιτητές

Πάντως το πρόγραμμα της Super League βρίσκεται στον αέρα, αφού οι διαιτητές απειλούν με αποχή διαρκείας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λεκτική βία που υφίσταται ο κλάδος και για την ατιμωρησία των ενόχων. Η επιστολή την οποία έστειλε το άτυπο συντονιστικό όργανο των διαιτητών έχει ως εξής:

«Κύριοι,

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η μη προστασία των διαιτητών και ολόκληρου του Ελληνικού Ποδοσφαίρου από δηλώσεις, ανακοινώσεις και λεκτική βία που γίνονται καθημερινά από παράγοντες, δημοσιογράφους και πολλούς άλλους που απασχολούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι μηνύσεις κατά διαιτητών και άλλων παραγόντων της διαιτησίας με σκοπό τον εκφοβισμό, τη δημιουργία εντυπώσεων και συκοφάντησης προσώπων.

Η ατιμωρησία ή η τιμωρία “χάδι” σε πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων κ.α.

Η υπομονή έχει τελειώσει. Ο σεβασμός και η κατανόηση προς όλους έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε εμάς, μιας και πολλοί είναι αυτοί που τα εκμεταλλεύονται με προσωπικό ή οπαδικό όφελος.

Απόφασή μας είναι να μην είμαστε διαθέσιμοι να οριστούμε και να αγωνιστούμε τη 18η Αγωνιστική της Superleague ως ένδειξη αντίδρασης σε όλα αυτά που γίνονται μας προβληματίζουν και θίγουν ως ανθρώπους που υπηρετούν τον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Με εκτίμηση,

Άτυπο Όργανο Διαιτητών – Βοηθών Διαιτητών SL»

Το πρόγραμμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter