ΠΟΕ – ΟΤΑ: 24ωρη απεργία για τον θάνατο της εργαζόμενης στο Ξυλόκαστρο

ΠΟΕ – ΟΤΑ: 24ωρη απεργία για τον θάνατο της εργαζόμενης στο Ξυλόκαστρο

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει για σήμερα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου η ΠΟΕ – ΟΤΑ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκηρύχθηκε για τον θανάσιμο τραυματισμό 45χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι έχουν δώσει ραντεβού έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 10 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρόκειται να ζητήσει συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη.

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε την διεξαγωγή 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 και καλεί τους εργαζόμενους όλων των Δήμων της χώρας να λάβουν μέρος αγωνιστικά και δυναμικά, προκειμένου να καταδικάσουν, αφενός την άκρως επικίνδυνη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση και τους Αιρετούς και αφετέρου την εγκληματική αδιαφορία στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την αποφυγή των Εργατικών Ατυχημάτων και την απώλεια ανθρώπινων ζωών», επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, έχει αποφασιστεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με θέμα συζήτησης την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως επίσης και την λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter