ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος

Συγκεντρωμένα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών παραμένουν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο της κινητοποίησης που προκήρυξε για σήμερα η Ομοσπονδία. Εντωμεταξύ, εκπρόσωποι της ΠΟΕ- ΟΤΑ έχουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείο Εσωτερικών, Κ. Πουλάκη.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα με τους εργαζόμενους να παραμένουν έξω από το υπουργείο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, δήλωσε ότι «δεν άκουσαν κάτι καινούργιο από τον γενικό γραμματέα» και είπε ότι η Ομοσπονδία δίνει προθεσμία μία εβδομάδα για να λυθεί το πρόβλημα, αλλιώς θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της.

Αιτία της πανελλαδικής κινητοποίησης είναι ότι ενώ έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις εργαζομένων, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν εγκριθεί τα εντάλματα πληρωμής από τους αρμόδιους επιτρόπους με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 200 άτομα παραμένουν έξω από το υπουργείο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι, που ζητούν να δοθεί λύση στο ζήτημα της καταβολής μισθοδοσίας συμβασιούχων, έκλεισαν την οδό Σταδίου για λίγη ώρα, καθώς όπως ισχυρίστηκαν, είχαν συνάντηση με τον υπουργό, αλλά αυτός αρνήθηκε να τους δεχτεί.

Να σημειωθεί ότι παρόλο που το άρθρο 25 του Ν. 2256/2017 ρυθμίζει το ζήτημα, ορισμένοι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συμβουλίου εξακολουθούν να μην εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις με τις ανανεώσεις υπερβαίνουν αθροιστικά το 24μηνο να παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους δύο μήνες.

Για τον λόγο αυτό η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ενώ ζητεί από τα τοπικά σωματεία να οργανώσουν κινητοποιήσεις ειδικά στους νομούς, όπου παρατηρείται το πρόβλημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter