ΠΟΕΔΗΝ: Απλήρωτα νυχτερινά και αργίες από τον Μάιο για το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων

Για απλήρωτα νυχτερινά και αργίες από τον Μάιο για το Επικουρικό προσωπικό των Νοσοκομείων που προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

«Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι αρκετοί εργαζόμενοι των Νοσοκομείων που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας επικουρικό προσωπικό, είναι απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα νυχτερινά και τις αργίες από την ημερομηνία πρόσληψής τους (Μάρτιο 2020)», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Στους μισούς επικουρικούς υπαλλήλους που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας έχει ενταχθεί η μισθοδοσία τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ και πληρώνονται κανονικά τα νυχτερινά και τις αργίες τους και των υπολοίπων που εντάχθηκε η μισθοδοσία τους στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων δεν πληρώνονται επειδή τα Νοσοκομεία δεν ενισχύθηκαν με κονδύλια από το Υπουργείο Υγείας», προσθέτει.

«Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να χρηματοδοτήσει τα Νοσοκομεία προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εν’ λόγω εργαζομένων. Τα νυχτερινά και οι αργίες τους είναι 100 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο. Απαραίτητα χρήματα αν αναλογισθεί κανείς το χαμηλό μισθό που λαμβάνουν (700 – 800 ευρώ ο μήνας)», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.