ΠΟΕΔΗΝ: Αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών με κορονοϊό – «Περισσότερα από τον χειμώνα»

ΠΟΕΔΗΝ: Αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών με κορονοϊό – «Περισσότερα από τον χειμώνα»

Την ανησυχία του εκφράζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σχετικά με την αύξηση του αριθμού των νοσηλειών των παιδιών που νοσούν από COVID-19.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «νοσηλεύονται σήμερα πολύ περισσότερα παιδιά από τον χειμώνα που ήταν ανοιχτά τα σχολεία κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα μέτρα προστασίας που τώρα καταργήθηκαν ( αποστάσεις, μάσκες, ιχνηλάτηση)».

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων παιδιών σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

“Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παραθέτει τα στοιχεία για τις νοσηλείες των παιδιών Σήμερα Νοσηλεύονται με κορονοϊό 32 παιδιά στο Αγία Σοφία στις 59 κλίνες που διαθέτουν . Στο Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύονται 8 παιδιά με κορονοϊό στις 20 κλίνες που διαθέτουν, στο Παίδων Πεντέλης νοσηλεύονται 13 παιδιά με κορονοϊό στις 30 κλίνες που διαθέτουν, στο Καραμανδάνειο νοσηλεύονται 7 παιδιά με κορονοϊό στις 8 κλίνες που διαθέτουν.Δηλαδή στο σύνολο σήμερα στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 60 παιδιά Αριθμός πολύ μεγαλύτερος από το χειμώνα με ανοιχτά σχολεία.Παράδειγμα. Στις 29/1 νοσηλευόνταν 22 παιδιά στο Αγίας Σοφίας , 6 στο Αγλαΐα Κυριακού , 2 στο Πεντέλης και 3 στο Καραμανδάνειο . Στις 2/2 νοσηλευόνταν συνολικά 12 παιδιά. Στις 12/2 νοσηλευόνταν συνολικά 38 παιδιά, στις 26/1 νοσηλευόνταν συνολικά 9 παιδιά, στις 13/1 νοσηλευόνταν συνολικά 35 παιδιά Μιλάμε για σημαντική αυξητική τάση. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν και άλλα νοσηλευόμενα παιδιά σήμερα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων. Όπως για παράδειγμα στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που νοσηλεύει σήμερα 4 παιδάκια ενώ είχαν μηδενιστεί οι νοσηλείες.

Ο κ. Γιαννάκος διευκρινίζει πως τα παιδιά είναι σε ελαφριά κατάσταση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter