ΠΟΕΔΗΝ: Δεν μπορούν να παραλάβουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία λόγω χιονιού

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν μπορούν να παραλάβουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία λόγω χιονιού
Στιγμιότυπο από το Χαλάνδρι, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, τρείς ημέρες μετά την έντονη χιονόπτωση που προκάλεσε η κακοκαιρία "Ελπίς". (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την συνολικότερη εικόνα εγκατάλειψης των νοσοκομείων αλλά και τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ στην Αττική περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ζητώντας απαντήσεις από το κράτος σχετικά με τις διακομιδές που έγιναν αυτές τις μέρες με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

«Πόσες διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών έκανε το ΕΚΑΒ προς νοσοκομεία που διέθεταν άδειες κλίνες ΜΕΘ το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη με τον χαμό που γινόταν στους δρόμους και τα νοσοκομεία λόγω χιονιού;» αναρωτήθηκε και συνέχισε «Πολύ λιγότερες. Το ΚΑΤ για παράδειγμα διαθέτει 44 κλίνες ΜΕΘ κορονοιου. Πόσες διακομιδές κατέστησαν δυνατές να γίνουν σε άδεια κρεβάτια το διήμερο;»

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

«ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»:  9 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοιο στις κλινικές σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ

«ΝΙΚΑΙΑ»: 6

«ΤΖΑΝΕΙΟ»: 1

«ΘΡΙΑΣΙΟ»: 4

«ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ»: 1

«ΣΙΣΜΑΝ0ΓΛΕΙΟ»: 2

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: 4

Γέμισαν νεκρούς τα νοσοκομεία

Όπως εξηγεί ο ίδιος «Λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία. Και είναι πολλοί λόγω κορονοιου. Δεν χωράνε οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων».

Το «ΘΡΙΑΣΙΟ» είχε το πρωί 17 νεκρούς, το «ΑΤΤΙΚΟ» 21 εκ των οποίων οι 6 εκτός των αναμονών, η «ΝΙΚΑΙΑ» 8 κ.λ.π.

Χαλασμένη γεννήτρια στο Παίδων Πεντέλης

Εν τω μεταξύ όπως καταγγέλλει ο ίδιος, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης χάλασε η μοναδική γεννήτρια που διαθέτουν. «Οι διακοπές ρεύματος πολλές. Νοσηλεύονται παιδάκια και φυλάσσονται εμβόλια στα ψυγεία. Επιτακτική ανάγκη να φτιάξει. Δεν είναι κακό να διαθέτουν και μια δεύτερη γεννήτρια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter