ΠΟΕΔΗΝ για ογκολογικό Παίδων: Δώστε σημασία σε όσα καταγγέλλουμε, μην πείτε γιατί δεν τα λέγαμε

ΠΟΕΔΗΝ για ογκολογικό Παίδων: Δώστε σημασία σε όσα καταγγέλλουμε, μην πείτε γιατί δεν τα λέγαμε

Την αντίδρασή του στην ιδιωτικοποίηση των ογκολογικών τμημάτων των νοσοκομείων Παίδων εκφράζει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.
Ο ίδιος περιγράφει ότι λίγες ημέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων στα δημόσια κοινωνικά αγαθά και μάλιστα του πυρήνα τους που είναι η δημόσια υγεία και ειδικότερα η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Τμήματα και κλινικές που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου του Νοσοκομείου Παίδων Αγίας Σοφίας αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται.

Δείτε επίσης: Σύλλογος «Φλόγα» για Παιδοογκολογικό «Αγία Σοφία»: Η πρόταση που κατατέθηκε είναι πρόχειρη, επιφανειακή

«Εδώ πρόκειται για πονεμένα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο. Για γονείς σε απόγνωση που ψάχνουν την ελπίδα για τα άρρωστα παιδιά τους. Πως τολμάνε να κάνουν κάτι τέτοιο; Χρόνος υπάρχει να αλλάξουν άποψη και να μην το ψηφίσουν στη Βουλή. Πρέπει να ξεσηκωθεί η κοινωνία».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί ότι ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. «Η ογκολογική μονάδα παίδων Αγίας Σοφίας είναι πρότυπο σε όλη την Ευρώπη και μοναδική στη χώρα μας με τόσο ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών. Φυσάει με την άριστη λειτουργία της. Τι πάνε να κάνουν;»
Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις.

Εν τω μεταξύ η μετατροπή των ογκολογικών τμημάτων του νοσοκομείου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου προκαλεί ακόμα ένα σοβαρό θέμα αναφορικά με την στελέχωσή τους:Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους του ογκολογικού κέντρου να επιλέξουν τον Ιούλιο εφέτος εαν επιθυμούν να μείνουν για δουλειά στο ογκολογικό κέντρο ως αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ή να γυρίσουν πίσω στο Αγίας Σοφίας. Αν όλοι όπως φαίνεται με τις συζητήσεις που κάνουμε δεν υποβάλουν αίτηση και φύγουν από το ογκολογικό κέντρο, δεν θα τιναχθεί η λειτουργία του κέντρου στον αέρα.
«Να μην περάσει ο νόμος. Όχι και αυτό. Κρίμα από το Θεό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter