ΠΟΕΔΗΝ για τον έγγραφο του ΕΟΔΥ: Όλα στο φως

ΠΟΕΔΗΝ για τον έγγραφο του ΕΟΔΥ: Όλα στο φως
Φωτογραφία αρχείου

Στο έγγραφο του ΕΟΔΥ για τους θανάτους ασθενών με κορονοιό εκτός εντατικής θεραπείας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος: «Επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει ότι έχουμε πει έως σήμερα για τις ΜΕΘ. 17.000 ασθενείς από κορονοϊό έχασαν  τη ζωή τους  εκτός ΜΕΘ  σε θαλάμους κλινικών  έως σήμερα  όταν όλοι οι ασθενείς θα πρέπει  να δίνουν τη  μάχη για τη ζωή με τους καλύτερους θεραπευτικούς όρους μέσα   σε ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ».

Όπως ο ίδιος αναφέρει «Το έγγραφο του ΕΟΔΥ αναφέρεται στις λίστες αναμονής  για ΜΕΘ επί πολλές ημέρες  επιβεβαιώνοντας την επιλογή ασθενών. Αλήθεια μετά   από όλα αυτά ποιος έλεγε αλήθεια για τις ΜΕΘ; Το Υπουργείο ή η ΠΟΕΔΗΝ; Είναι σε εξέλιξη εξ άλλου η εισαγγελική  έρευνα που προκάλεσε η ΠΟΕΔΗΝ. Όλα στο φως».
Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είναι τραγικό ακόμη και σήμερα να βγαίνουν κάθε ημέρα ζωντανοί από τις ΜΕΘ  μόνο  5 ασθενείς  με κορονωιό και να πεθαίνουν 50 οι περισσότεροι σε κοινούς θαλάμους.

«Είναι τραγικό να έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ μόνο 4.365 ασθενείς ζωντανοί. Το πρώτο χρόνο της πανδημίας χάθηκαν 6.500 ασθενείς από κορωνοιο. Τον δεύτερο χρόνο χάθηκαν 20.000 ασθενείς με καλύτερη γνώση, καλύτερες θεραπείες, περισσότερο  χρόνο να οργανωθεί το σύστημα και κυρίως  τους εμβολιασμούς.  ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ; ΦΤΑΙΕΙ η κατάσταση του ΕΣΥ. Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν προσπαθούν ακόμη και τώρα να ιδιωτικοποιήσουν το σύστημα» καταλήγει ο ίδιος .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter