ΠΟΕΔΗΝ κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Προσπαθούν να κρύψουν το διαχρονικό έλλειμα σε κλίνες ΜΕΘ»

ΠΟΕΔΗΝ κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Προσπαθούν να κρύψουν το διαχρονικό έλλειμα σε κλίνες ΜΕΘ»

Στην υπουργική απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, για την λειτουργία τμημάτων εντατικής θεραπείας ενηλίκων- παίδων στα Νοσοκομεία η οποία επικαλείται μάλιστα τη πρόταση απόφασης της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας αναφέρεται η ΠΟΕΔΗΝ και εξηγεί οτι η απόφαση της Αν. Υπουργού Υγείας, μειώνει τον αριθμό κλινών και στελέχωσης των ΜΕΘ από την πρόταση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

«Η πρόταση της Αν. Υπουργού για τον αριθμό των κλινών στις πολυδύναμες ΜΕΘ ενός Νοσοκομείων, πρέπει να αντιστοιχεί στο 5% των οργανικών κλινών του ιδρύματος, ενώ η πρόταση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας είναι σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ ότι ο αριθμός των κλινών της πολυδύναμης ΜΕΘ ενός Νοσοκομείων πρέπει να αντιστοιχεί στο 10% των οργανικών κλινών» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Προσπαθούν να κρύψουν το διαχρονικό έλλειμα σε κλίνες ΜΕΘ που έχουμε στη χώρα μας, λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σήμερα όπως περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ λειτουργούν 950 κλίνες ΜΕΘ με σημαντικές ελλείψεις Ιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού.Η στελέχωση με Νοσηλευτές των Μονάδων εντατικής θεραπείας η Αν. Υπουργός Υγείας ορίζει στην απόφαση ότι ο συνολικός αριθμός Νοσηλευτών κατ’ ελάχιστο είναι 3 στις ΜΕΘ και 2 για κάθε κλίνη ΜΑΦ.Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, στην πρότασή του ορίζει ότι ο συνολικός αριθμός Νοσηλευτών ανά κλίνη ΜΕΘ είναι κατ’ ελάχιστο 6 και στις ΜΑΦ 4 ανά κλίνη.

Πάντως όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ η στελέχωση σε Νοσηλευτές των κλινών που τώρα λειτουργούν είναι κάτω του ορίου ασφάλειας και της απόφασης αφού δεν φθάνουν ούτε τους 3 Νοσηλευτές ανά κλίνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter