ΠΟΕΔΗΝ κατά Μητσοτάκη: Αποφάσεις για λόγους εντυπώσεων και όχι ουσίας

ΠΟΕΔΗΝ κατά Μητσοτάκη: Αποφάσεις για λόγους εντυπώσεων και όχι ουσίας

«Δεν υπάρχει διασπορά του ιού στα νοσοκομεία, μικρή ή μεγάλη εστία, που να ευθύνεται εδώ και 2-3 μήνες το υγειονομικό προσωπικό», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

«Αυτό συμβαίνει επειδή οι υγειονομικοί τηρούν τα μέτρα και έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά», εξηγεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων σε δηλώσεις του στο iEidiseis.gr.

«Διαφωνούμε με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, θεωρούμε ότι περιορίζει τα συνταγματικά δικαιώματα, προκύπτει από την αποτυχημένη συνταγή του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας. Γίνεται για λόγους πυγμής και εντυπώσεων και όχι ουσίας, δεν θα βοηθήσει επιδημιολογικά την κατάσταση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει νοσοκομειακή εστία διασποράς του ιού, μικρή ή μεγάλη, που να ευθύνεται το υγειονομικό προσωπικό, για δύο λόγους:

Ο πρώτος λόγος είναι ότι τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας -τα τηρούν, άλλωστε, κι επειδή υπάρχουν και άλλα λοιμώδη νοσήματα. Αυτό, δηλαδή, εντάσσεται στο υπηρεσιακό του καθήκον- και ο δεύτερος λόγος είναι ότι καθολικά συμμετέχουν στους εμβολιασμούς 90%. Αυτό προκύπτει εάν κανείς συνυπολογίσει το ποσοστό όσων διαθέτουν φυσική ανοσία και έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη ή τη δεύτερη δόση και αναμένεται να εμβολιαστούν και το ποσοστό όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Μάλιστα τονίζει ότι: «το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής δικαιολογεί υποχρεωτικότητα μόνον σε έσχατη περίπτωση, για μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς πειθαρχικές κυρώσεις.

Όμως, οι υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί και απορούμε πώς ανακοινώνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους, όταν άλλοι είναι εκτός υποχρεωτικότητας, όπως οι ιερείς, που το ποσοστό εμβολιασμούς τους είναι χαμηλότατο και έρχονται σε άμεση επαφή με πολύ κόσμο, χωρίς να τηρούν τα μέτρα και μάλιστα, από άμβωνος, λένε στους πολίτες να μην εμβολιαστούν», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στις δηλώσεις του στο iEidiseis.gr.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter