ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ογκολογικών τμημάτων στο Παίδων

ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ογκολογικών τμημάτων στο Παίδων

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση των ογκολογικών τμημάτων του νοσοκομείου Παίδων με την ΠΟΕΔΗΝ να εξαγγέλλει παναττική στάση εργασίας την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί ότι «η Ογκολογική Μονάδα Παίδων που παρέχει ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, η μοναδική στη χώρα μας, πρότυπο σε όλη την Ευρώπη, αποσπάται και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις. Τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Μονάδας καθότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη Μονάδα και να δουλέψουν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος οι οικογένειες να επιβαρύνονται για την παροχή υπηρεσιών. «Ουσιαστικά με αυτή την ακατανόητη απόφαση ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Ανοίγει κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών Νοσοκομείων.

Δεν θα το επιτρέψουμε Την ημέρα ψήφισης κατάθεσης του Νομοσχεδίου στη Βουλή την άλλη εβδομάδα (Τετάρτη ή Πέμπτη) προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας 10.00 – 15.00 και συγκέντρωση στις 10.30 στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Σε συντονισμό με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter