ΠΟΕΔΗΝ: Πληθαίνουν πάλι τα ράντζα στα νοσοκομεία (Photos)

ΠΟΕΔΗΝ: Πληθαίνουν πάλι τα ράντζα στα νοσοκομεία (Photos)

«Όταν ένα πρόβλημα στη δημόσια υγεία το εξαφανίζεις με συγκυριακό και επικοινωνιακό τρόπο είναι βέβαιον ότι θα το ξαναβρείς μπροστά σου» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αναφερόμενος στα ράντζα τα οποία άρχισαν πάλι να πληθαίνουν.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία, στο «Αττικό» μετά τη χθεσινή εφημερία, όπου προσήλθαν 1.102 ασθενείς και εισήχθησαν 210 ασθενείς, υπάρχουν 60 ράντζα. «Απίστευτη ταλαιπωρία για εξέταση στα επείγοντα πάνω από 7 ώρες» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει ότι το «Γεννηματάς» δεύτερη ημέρα μετά την εφημερία και ακόμη έχει 20 ράντζα. Χθες μετά την εφημερία έχει περίπου στα 50 ράντζα.

Οι αιτίες

Οπως περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ οι αιτίες αφορούν στο κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών. Τα μικρότερα νοσοκομεία της Αττικής αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας λειτουργούν ως κέντρα διακομιδών λόγω ελλείψεων. Ασθενείς παραμένουν εντός του νοσοκομείου νοσηλευόμενοι ένα μήνα για να χειρουργηθούν σε έκτακτα χειρουργεία λόγω έλλειψης χειρουργικών αιθουσών. Κοινωνικά περιστατικά παραμένουν επί μήνες στα νοσοκομεία επειδή δεν έχουν που να πάνε.

«Δεν φθάνουν οι 3,5 νοσοκομειακές κλίνες που διαθέτουμε για κάθε 100.000 κατοίκους. Στην Ευρώπη έχουν 5,3 κλίνες ανα 100.000 κατοίκους. Αντι να ανοίγουμε κλινικές, συνεχώς κλείνουμε λόγω έλλειψης προσωπικού.Όλα αυτά τα προβλήματα προκαλούν τα ράντζα» αναφέρει ο ίδιος.

Χειρουργεία Αττικό

Στο «Αττικό» λειτουργούν οι 7 εκ των 14 χειρουργικών αιθουσών λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτών. Από το 2016 είναι εγγεγραμμένοι ασθενείς στη λίστα χειρουργείων που κανείς δεν τους έχει ρωτήσει αν συνεχίζουν να περιμένουν. Δεν επικαιροποιούνται οι λίστες, δεν αναρτώνται στη διαύγεια ως οφείλουν τα νοσοκομεία. Καρκινοπαθείς περιμένουν έξι μήνες να χειρουργηθούν.Ασθενείς με τακτικό χειρουργείο περιμένουν τρία χρόνια να χειρουργηθούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter