ΠΟΕΔΗΝ: Στα σκαλιά των κέντρων υγείας περιμένουν επι ώρες ασθενείς με Covid-19

ΠΟΕΔΗΝ: Στα σκαλιά των κέντρων υγείας περιμένουν επι ώρες ασθενείς με Covid-19

Σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων τα θετικά περιστατικά περιμένουν με συμπτώματα στα σκαλιά των κέντρων υγείας αρκετές ώρες μέχρι να υπάρξει μέριμνα για τη φιλοξενία τους αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ μετά απο ενημέρωση υγειονομικών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Καθημερινή αύξηση κρουσμάτων στα νησιά

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάσθηκαν τα θετικά κρούσματα ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν βαριά περιστατικά που να χρειάζονται αεροδιακομιδή ή νοσηλεία.

ΜΥΚΟΝΟΣ. Τα θετικά περιστατικά κορωνοιου που διαγιγνώσκονται στο κεντρο υγείας αυξήθηκαν. Την περασμένη εβδομάδα διέγνωσαν 15 κρούσματα την ημέρα. Το ξενοδοχείο καραντίνας 25 κλινών είναι γεμάτο και τα θετικά περιστατικά περιμένουν ώρες έξω από τα σκαλιά του κέντρου υγείας με συμπτώματα. Στο κέντρο υγείας είναι μόνο 7 νοσηλευτές με πολλές ακάλυπτες βάρδιες.

ΠΑΡΟΣ. Κάθε ημέρα διαγνώνουν 30 με 40 θετικά κρούσματα. Χθές 39. Το ξενοδοχείο καραντίνας 30 κλινών γέμισε. Ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι ασθενείς με συμπτώματα μέχρι να βρεθεί χώρος να φιλοξενηθούν ή να τους παραλάβει ελικόπτερο για μεταφορά.
Υπηρετούν μόνο 9 άτομα στη νοσηλευτική υπηρεσία.

ΤΗΝΟΣ. Είναι ελεγχόμενα τα περιστατικά. Ένα με δύο την ημέρα. Ακόμη δεν υπάρχει ανάγκη για ξενοδοχείο καραντίνας. Το κέντρο υγείας δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. Σήμερα συρρέουν άτομα για τεστ κορωνοιου. Ξενοδοχεία καραντίνας υπάρχουν και στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ένα με δύο περιστατικά.Στο νοσοκομείο διαγνώνονται κάθε ημέρα περί τα 10 θετικά κρούσματα.

ΙΟΣ. Στο κέντρο Υγείας διαγνώνονται περί τα 5 θετικά κρούσματα την ημέρα. Βρέθηκε πιά ξενοδοχείο καραντίνας 60 κλινών και ομαλοποιήθηκε η κατάσταση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter