ΠΟΕΔΗΝ: Το Συμβούλιο της Επικρατείας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων

ΠΟΕΔΗΝ: Το Συμβούλιο της Επικρατείας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων

Για πλήρη δικαίωση της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος αναφορικά με την απόφασή του Γ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων οι σύμβουλοι Επικρατείας επισήμαναν πως «τα προσκομισθέντα στο ΣτΕ στοιχεία δεν δικαιολογούν την παράταση της υποχρεώσεως προς εμβολιασμό».

Συγκεκριμένα ο κ Γιαννακός αναφέρει:

«Το Γ’ ΤΜΗΜΑ με 7μελη σύνθεση του Συμβουλίου Επικρατείας έκρινε ότι η παράταση του μέτρου της αναστολής εργασίας μετά την 14/4/2022 είναι αντισυνταγματική και αντιβαίνει στην αρχή της αναλογικότητας. Κατόπιν τούτων οι συνάδελφοι πρέπει να επιστρέψουν άμεσα  πίσω στην εργασία τους με καταβολή τουλάχιστον του 50% του μισθού τους από 14/4/2022. Πλήρης δικαίωση της ΠΟΕΔΗΝ  που με τη μετριοπαθή στάση της  υπέρ του εμβολιασμού, κατά  της συνέχισης των αναστολών εργασίας που δεν είχαν κανένα υγειονομικό όφελος μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.»

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και καλεί τον υπουργό Υγείας να προωθήσει διάταξη για εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter