ΠΟΕΣΥ: Εκδήλωση μνήμης για τους Βασίλη Μουλόπουλο και Γιώργο Σαββίδη

ΠΟΕΣΥ: Εκδήλωση μνήμης για τους Βασίλη Μουλόπουλο και Γιώργο Σαββίδη

Τους εμβληματικούς δημοσιογράφους Βασίλη Μουλόπουλο και Γιώργο Σαββίδη τιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της οποίας πρόεδροι διετέλεσαν πρόεδροι της ομοσπονδίας.

Η εκδήλωση μνήμης θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στην κεντρική αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, στην Αθήνα.

Για τους εκλιπόντες θα μιλήσουν τα παιδιά τους, Δορίνα Μουλοπούλου και Χάρης Σαββίδης, καθώς και συνάδελφοι και φίλοι, οι οποίοι θα αναφερθούν στη δράση και την προσφορά τους στον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Για τους Βασίλη Μουλόπουλο και Γιώργο Σαββίδη θα μιλήσουν:

  • Δημήτρης Κουμπιάς, γενικός γραμματέας ΕΔΟΕΑΠ, πρώην πρόεδρος ΠΟΕΣΥ
  • Κώστας Τσουπαρόπουλος, πρώην πρόεδρος ΤΣΠΕΑΘ
  • Αντώνης Καρακούσης, δημοσιογράφος
  • Δέσποινα Κονταράκη, δημοσιογράφος
  • Γιάγκος Ανδρεάδης, πανεπιστημιακός.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live-streaming από την ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ: www.poesy.gr

Ποιός ήταν ο Βασίλης Μουλόπουλος

Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και σπούδασε Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Σπουδών «PRO DEO» και Οικονομικά στη Ρώμη.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα, παρέμεινε στη Ρώμη και ανέπτυξε δράση στο αντιδικτατορικό κίνημα. Εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Lotta Continua» ως το 1980. Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Εξόρμηση» έως το 1985. Ήταν η χρονιά που μεταπήδησε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, με τον οποίο συνέδεσε στενά την επαγγελματική του πορεία στο μέλλον, καθώς εργάστηκε στο «ΒΗΜΑ» και στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ως συντάκτης ύλης και στη συνέχεια ως αρθρογράφος και διευθυντής σύνταξης, για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Στον συνδικαλιστικό στίβο διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) (2008-2009). Αμέσως μετά, το 2009, εξελέγη Βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), αξίωμα στο οποίο παρέμεινε έως το 2012.

Ποιός ήταν ο Γιώργος Σαββίδης

Ο Γιώργος Σαββίδης γεννήθηκε στo Κερατσίνι τo 1938. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών φοίτησε στην Πάντειο Σχολή. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε ως πειραϊκός συντάκτης στην εφημερίδα “ΑΥΓΗ” το 1962, όπου και παρέμεινε έως το 1967. Την περίοδο της Δικτατορίας εντάχθηκε στο ΠΑΜ και εργάστηκε για την έκδοση της αντιστασιακής εφημερίδας “ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ”. Από το 1974 εργάζεται στην εφημερίδα “ΑΥΓΗ” ως συντάκτης ύλης ενώ το 1978 εντάσσεται στη δημοσιογραφική ομάδα της “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ”. Από το 1982 έως το 1989 υπήρξε αρχισυντάκτης της εφημερίδας, ενώ, έως το 1995, διετέλεσε διευθυντής σύνταξης της “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”. Στην ίδια εφημερίδα εργάστηκε τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, ως σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος.

Είχε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, καθώς υπήρξε μέλος των Πειθαρχικών Συμβουλίων της Ενώσεως, μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και τέλος, Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ. Υπήρξε ο εμπνευστής του όρου “Αυριανισμός” και ένας από τους εισηγητές για τη σύνταξη του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Το 1995, τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση «για τη συνεχή αρθρογραφία για τα ΜΜΕ, με στόχο την αναβάθμισή τους και το σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter