Πογιέτ: «Είναι η πρώτη μου δουλειά ως ομοσπονδιακός, μαθαίνω και εγώ καθημερινά»

Πογιέτ: «Είναι η πρώτη μου δουλειά ως ομοσπονδιακός, μαθαίνω και εγώ καθημερινά»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας στο φιλικό με την Ρουμανία δήλωσε ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου για το αυριανό φιλικό με το Μαυροβούνιο ανέφερε μεταξύ άλλων πως επειδή είναι η πρώτη του δουλειά ως ομοσπονδιακός μαθαίνει κι αυτός νέα πράγματα καθημερινά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πογιέτ:

«Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, ελπίζω πως θα είναι παρόντες οι περισσότεροι καλοί τους παίκτες. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ματς προετοιμασίας με προετοιμασία για ένα τουρνουά όπως αυτό που έχουμε μπροστά μας τον Ιούνιο».

-Για το αν γνωρίζει πράγματα για την ομάδα του Μαυροβουνίου;

«Είδα όσα περισσότερα στιγμιότυπα μπορούσα, έχουν διαφορετικά συστήματα κυρίως πίσω και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Σε μια διοργάνωση ξέρεις πάνω κάτω τις θέσεις, τώρα δεν ξέρουμε. Οι Γιόβετιτς, Σάβιτς είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα, εμπειρία, προσωπικότητα, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Όσο πιο δύσκολα είναι, τόσο το καλύτερο για μας».

-Είστε λιγότερο από δύο μήνες πόσο σας έχει βοηθήσει το γεγονός πως ξέρατε αρκετούς από τους παίκτες από την προηγούμενη θητεία σας στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Απλά έχω μια ιδέα. Είναι η πρώτη μου δουλειά ως ομοσπονδιακός, οπότε μαθαίνω κάθε μέρα αλλά μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε πετύχει. Το είδαμε και κόντρα στη Ρουμανία. Στο πρώτο μέρος τα πήγαμε καλύτερα, στο δεύτερο όχι και τόσο. Για αυτό και κάναμε κάποιες αλλαγές. Αύριο ίσως δούμε διαφορετικά πρόσωπα, γιατί θέλω να δω τους παίκτες μου, κάποιους δεν τους ξέρω».

-Ποιες είναι οι εμπειρίες σας από το ποδόσφαιρο στο Μαυροβούνιο και τη Γιουγκοσλαβία;

«Οι εμπειρίες μου πάνε πίσω στη Γιουγκοσλαβία. Τότε που έπαιζα στη Γαλλία και τη Νις υπήρχαν δύο Γιουγκοσλάβοι. Θα έπρεπε να φύγει ο ένας για να μπορέσω να παίξω, δεν έγινε αυτό με αποτέλεσμα να πάω στη Γκρενόμπλ να παίξω. Γνωρίζω πως το ποδόσφαιρο του Μαυροβουνίου είναι αρκετά νέο».

-Με δύο μέρες προετοιμασίας δώσατε ένα φιλικό και πλέον ακολουθεί και δεύτερο ματς μέσα σε 72 ώρες. Πως θα το διαχειριστείτε;

«Πρώτα απ’ όλα έπρεπε να αναλύσουμε το παιχνίδι. Υπήρχε αρκετή δουλειά στο βίντεο παρά στο γήπεδο σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε μια ομάδα».

-Μια ερώτηση σχετικά με τους αρχηγούς: Η ανάθεση θα γίνεται παραδοσιακά, θα είναι αρχηγός αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές ή θα ορίσετε συγκεκριμένα πρόσωπα;

«Αυτή τη στιγμή ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο, το ίδιο σύστημα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα ισχύει εσαεί θα συζητήσουμε με τους διευθυντές μετά τα δύο ματς και θα δούμε».

Τσιμίκας: Θέλουμε μία διάκριση

Τους διεθνείς εκπροσώπησε στην συνέντευξη Τύπου ο Κ. Τσιμίκας, ο οποίος δήλωσε:

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο. Είμαστε έτοιμοι, ήρθαμε για να νικήσουμε. Είμαστε λίγες μέρες με το νέο μας προπονητή, θα είναι μόλις το δεύτερο παιχνίδι μας. Έχουμε προπονηθεί σκληρά, θέλουμε να δείξουμε τα αποτελέσματα της έως τώρα δουλειά μας, για αυτό είναι άλλωστε τα φιλικά. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά θεωρώ πως είμαστε καλά προετοιμασμένοι».

-Πόσο έχετε ανταποκριθεί στις ιδέες του κ. Πογέτ; «Κάθε αρχή είναι δύσκολη. Είναι αρκετά νέα και φρέσκα τα πράγματα για εμάς αλλά προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στο 100%. Στο πρώτο ματς θεωρώ πως τα πήγαμε αρκετά καλά. Θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε και κόντρα στο Μαυροβούνιο. Παίζουμε για να γινόμαστε καλύτεροι ώστε στο μέλλον να μπορούμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια».

-Το κλίμα στην ομάδα δείχνει να παραμένει εξαιρετικό, το είδαμε και μετά το ματς με τη Ρουμανία. Αποτελεί οδηγό για το μέλλον;

«Σίγουρα είναι οδηγός μας, το έχουμε χτίσει εδώ και καιρό. Όλα τα παιδιά θέλουμε μια διάκριση. Ο κάθε ένας βοηθάει τον άλλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

-Ποιο στοιχείο πιστεύεις πως είχε η ομάδα στη Ρουμανία και πρέπει να έχει και αύριο; «Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε θέληση, να κάνουμε ότι μας έχει δείξει ο προπονητής μας, να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%, να παλέψουμε σκληρά και στο τέλος ευελπιστούμε να μπορέσουμε να πετύχουμε μια διάκριση. Το θέλει ο καθένας όσο το δυνατόν περισσότερο».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter