Πογιέτ: «Οι παίκτες έκαναν υπερήφανη τη χώρα»

Πανευτυχής ο Γκουστάβο Πογιέτ μετά τη νίκη-άνοδο της εθνικής ομάδας επί του Κοσόβου δήλωσε για το αν περίμενε ότι θα γίνει το 4Χ4:
«Μπαίνω σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσω. Πρέπει να δώσω όλα τα εύσημα στους παίκτες. Ήταν φανταστικοί, εξαιρετικοί. Έπαιξαν και έκαναν υπερήφανη τη χώρα. δικαιώθηκαν οι επιλογές του: Προσπάθησα να σκέφτομαι τα παιχνίδια και να αναλύω, να γνωρίζω καλά τους παίκτες μου και να παίρνω αποφάσεις. Όταν κάνεις σωστές επιλογές, γίνεσαι καλύτερος προπονητής. Δημιουργείς τις ευκαιρίες για την ομάδα. Προσπαθώ να πείσω τους παίκτες με απλά μηνύματα. Τους μίλησα σήμερα και τους είπα ότι είναι το τελευταίο βήμα».
Για το αν υπάρχει πίεση: «Όταν ήμουν 9 ετών, ο πατέρας μου με έμαθε πως εμείς οι Ουρουγουανοί δε χάνουμε από την Αργεντινή. Από εκείνη την ημέρα κατάλαβα τι είναι η νίκη και πως θέλω μόνο να κερδίζω. Αυτή η επικράτηση επί του Κοσόβου είναι αφιερωμένη στον Λημνιό και τον κόσμο μας»
Για το ότι έπαιξαν με υπομονή: «Ήταν μια από τις λέξεις που είχα σημειώσει. Να έχουμε την μπάλα και να έχουμε υπομονή. Οι παίκτες το κατάλαβαν. Είναι οκ να παίζεις γρήγορα αλλά όταν έχεις την μπάλα πρέπει να μην τη χάνεις. Ήταν περίεργο παιχνίδι για εμάς. Δεν μπορούσα να ζητήσω περισσότερα”.

Οι διεθνείς

Ο Γιώργος Γιακουμάκης, σκόρερ του πρώτου γκολ δήλωσε: “Όπως είχα πει και στη συνέντευξη πριν το πρώτο ματς, πιστεύαμε πολύ στις δυνατότητές μας από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε. Σίγουρα ήρθε πιο γρήγορα απ’ όσο περιμέναμε. Το αξίζαμε 100% και δικαίως πήραμε την πρωτιά. Σε κάθε παιχνίδι έχουμε δημιουργία. Όχι πολλές ευκαιρίες, αλλά αρκετές  για να κερδίσουμε με μεγαλύτερο σκορ. Στα πρώτα ματς θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερες φορές. Το ήθελα πολύ το γκολ. Το να σκοράρεις με τον σύλλογό σου είναι όμορφο, αλλά με την Εθνική είναι ξεχωριστό και διαφορετικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από καιρό είχαμε τόσο κόσμο στο πλάι μας. Τον ευχαριστούμε για αυτό. Πάντα η επαρχία δείχνει ότι ο κόσμος είναι δίπλα στην Εθνική. Ελπίζω και στις μεγάλες πόλεις ο κόσμος να είναι δίπλα μας».
Τέλος είπε: “Η νίκη ειναι αφιερωμένη στον Λημνιό που ήταν ο μεγάλος άτυχος της αποστολής. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ. Το γκολ το χρειαζόμουν, ανυπομονούσα για αυτή τη στιγμή και είμαι ευτυχισμένος”.
Ο Πέτρος Μάνταλος τόνισε: “Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια είχαμε καλή αμυντική λειτουργία, πήραμε δίκαια και τα τέσσερα παιχνίδια. ο να πετυχαίνεις γκολ είναι το μεγαλύτερο συναίσθημα στο ποδόσφαιρο. Είναι το κάτι άλλο, η ομάδα να κερδίζει, είμαι χαρούκενος γι αυτές τις τέσσερις νίκες και λιγότερο από αυτό το γκολ”.
Για την ασίστ στον Γιακουμάκη: “Με τον Γιακουμάκη είχαμε προηγούμενα, είχε παράπονο από τον καιρό στην ΑΕΚ ότι δεν του έβγαζα ασίστ. Μόλις έβαλε το γκολ έτρεξε από το μέρος μου. Έχασα τα λόγια μου, μου είπε η πρώτη, μισή ασίστ τα τελευταία δύο χρόνια”.

Ο Γιώργος Μασούρας δήλωσε:

«Όταν αρχίζαμε αυτή τη διαδικασία, νομίζω δεν θα υπήρχε καλύτερο σενάριο από αυτό. Να έχουμε το “τέσσερα στα τέσσερα” και να πάρουμε από τώρα την πρόκριση. Προφανώς για να έρχεται τόσος κόσμος να δει την εθνική κάτι καλό γίνεται”.

Ετικέτες