Πογκρόμ στα Σεπόλια: «H Διοίκηση του Ευαγγελισμού άφησε τους αστυνομικούς να “κανονίζουν” ποιος θα δει τον ασθενή»

Πογκρόμ στα Σεπόλια: «H Διοίκηση του Ευαγγελισμού άφησε τους αστυνομικούς να “κανονίζουν” ποιος θα δει τον ασθενή»

Με ανακοίνωση τους το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμός, καταγγέλλουν την διοίκηση του νοσοκομείου, ότι κάνει πλάτες στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας στο δρόμο της αστυνομοκρατίας ακόμη και εντός του νοσοκομείου

Με αφορμή το πογκρόμ από την αστυνομία στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείο, που είχε σαν αποτέλεσμα να χτύπησαν έναν διαδηλωτή και την οικογένειά του στα Σεπόλια με τον πατέρα να παθαίνει έμφραγμα και να νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» φρουρούμενος, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, καταγγέλλει σε ανακοίνωση του την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση είναι φανερό πως δεν είχε στόχο να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, καθώς οι διαδηλωτές τήρησαν και με το παραπάνω τα μέτρα προστασίας σε αντίθεση βέβαια με τους χιλιάδες αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν απ’όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση είναι η μόνη υπεύθυνη για τον συνωστισμό που προκλήθηκε, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές (οι οποίοι τηρούσαν τις δέουσες αποστάσεις) έτρεχαν όπως – όπως να γλιτώσουν έπειτα από την απρόκλητη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ, τα χημικά και τις ρίψεις νερού. Εξάλλου, όπως ξέρουμε από πρώτο χέρι, αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα προσλάμβανε έστω αυτούς τους μήνες υγειονομικούς και όχι αστυνομικούς, θα άνοιγε νέες κλίνες ΜΕΘ αντί να χρυσοπληρώνει τους κλινικάρχες, τους φαρμακοβιομήχανους, αλλά και τα ΜΜΕ για φιμώνουν τις φωνές μας.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και την διοίκηση του Ευαγγελισμός, καθώς όπως αναφέρουν κάνει πλάτες στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας στο δρόμο της αστυνομοκρατίας ακόμη και εντός του νοσοκομείου μας.

«Κρατάει χρόνια αυτή κολώνια»

«Πριν ένα χρόνο είδαμε αστυνομικούς να απειλούν να συλλάβουν γιατρούς στο Θριάσιο και στον Ευαγγελισμό, τον Απρίλη είδαμε αστυνομικούς να μπαίνουν στο νοσοκομείο για να διαλύσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας.

Χτες, ύστερα από ξυλοκόπημα από την Αστυνομία έφτασαν στα ΤΕΠ οι γονείς φοιτητή που συνελήφθη έξω από το σπίτι του. Παρά το γεγονός πως ο πατέρας έφτασε στα ΤΕΠ με υποψία Εμφράγματος, η Διοίκηση όχι μόνο δεν έβγαλε εκτός των ΤΕΠ τους αστυνομικούς αλλά τους άφησε και να «κανονίζουν» ποιος θα δει τον ασθενή!

– Καταγγέλλουμε και τη Διοίκηση του νοσοκομείου μας, για την συνέχιση της αστυνομοκρατίας εντός του νοσοκομείου. Αυτό επιβάλει η ηθική, η ιατρική δεοντολογία αλλά και η νομοθεσία. Παράλληλα, την καλούμε να τηρήσει επιτέλους την θεσμική της υποχρέωση για τακτική συνάντησή της με το ΔΣ του Σωματείου μας.

Ενημερώνουμε ξανά, ότι εδώ και μήνες η Διοίκηση αρνείται να συναντήσει το ΔΣ προκείμενου να απαντήσει στα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά, όπως πχ:

α. Διαχείριση Πανδημίας, έλλειψη προσωπικού και μέσων προστασίας, καθημερινά νέα κρούσματα μεταξύ του προσωπικού.

β. Εν μέσω πανδημίας καρατομήσεις- μετακινήσεις Διευθυντών, Τομεαρχών, διοικητικών κ.ά. υπαλλήλων

γ. Απλήρωτη εργασία μηνών σε Σίτιση – Ασφάλεια, καθυστερήσεις στους Τεχνικούς,

δ. Πρόστιμα σε συναδέλφους την ώρα που έρχονταν ή έφευγαν από τη δουλειά τους.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter