Πογκρόμ στα Σεπόλια: Η στιγμή που συλλαμβάνουν τη Λ. Κατή – Ξύλο και ανεκδιήγητες εκφράσεις από την αστυνομία (Video)

Πογκρόμ στα Σεπόλια: Η στιγμή που συλλαμβάνουν τη Λ. Κατή – Ξύλο και ανεκδιήγητες εκφράσεις από την αστυνομία (Video)

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το πογκρόμ της αστυνομίας στα Σεπόλια.

Σε νέο βιντεο που δημοσιεύτηκε και αφορά τη σύλληψη της Λύδιας Κατη, αδελφή του πρώτου συλληφθέντα, Ορέστη Κατη, φαίνεται τόσο η σωματική όσο και η λεκτική βία που της ασκήθηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι τη βρίζουν αισχρά καθόλη τη διάρκεια της σύλληψης.

Δείτε επίσης: Πογκρόμ στα Σεπόλια: Ξυλοκόπησαν διαδηλωτή και την οικογένειά του – Στο νοσοκομείο φρουρούμενος με έμφραγμα ο πατέρας (Photos – Video)

Η ίδια ακούγεται να ζητάει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο χωρίς το αίτημα της να γίνεται αποδεκτό.

Αστυνομικός που συμμετέχει στη σύλληψη ακούγεται να φωνάζει τη Λ. Κατη «π…νακι» και να της φωνάζει επιτακτικά χρησιμοποιώντας και πάλι απρεπή λόγο.

Δείτε επίσης: Σεπόλια: Καρέ – καρέ η σύλληψη του νεαρού διαδηλωτή έξω από το σπίτι του (Video)

Πρώτη Δεκεμβρίου η δίκη

Η δίκη των συλληφθέντων προσδιορίστηκε για την 1η Δεκεμβρίου. Η οικογένεια, φίλοι και σύντροφοι των τεσσάρων ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, αφού αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Δείτε επίσης: Πογκρόμ στα Σεπόλια: Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να συλλάβει τον 55χρονο που νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο (Video)

Ο 24χρονος φοιτητής Ορέστης Κατής κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες η αδελφή του Λυδία Κατή, ο Νικόλας Καβακλής και Μάκης Λιβάνης, που συνελήφθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, όταν πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του πρώτου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εξύβριση, απόπειρα για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής.

Δείτε επίσης: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες στα Σεπόλια – 1η Δεκεμβρίου η δίκη

Το χρονικό

Λίγο πριν μπουν στο σπίτι τους στα Σεπόλια ο 24χρονος Ορέστης. με τη μητέρα του δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία όπου και χτυπήθηκαν άσχημα.

Η μητέρα του 24χρονου οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό, ενώ ο νεαρός οδηγήθηκε αρχικά στο ΑΤ Κολωνού όπου και έσπευσε ο πατέρας και η αδελφή του η οποία ξυλοκοπήθηκε και εκείνη και μεταφέρθηκε στο ΑΤ Κυψέλης.

Ο πατέρας του διαδηλωτή καρδιοπαθής υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λιπόθυμος και μέχρι αργά το βράδυ φρουρούταν.

Η αδελφή του φοιτητή, ξυλοκοπήθηκε άγρια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παραλίγο να της σπάσουν το γόνατο. H σύλληψή της έγινε τραβώντας τη από τα μαλλιά και σέρνοντάς τη στο τμήμα όπου οι αστυνομικοί – μέσα στο ΑΤ – της έριξαν γροθιά στο κεφάλι.

Παράλληλα συνελήφθη και ένας φίλος της οικογένειας που βρισκόταν στο σημείο και διαμαρτυρήθηκε, ο οποίος δέχτηκε γροθιά στο πρόσωπο από άνδρα της ΕΛΑΣ ο οποίος φορούσε γάντι με ενίσχυση

Επίσης συνελήφθη και ο φίλος του 24χρονου που τραβούσε βίντεο τη σύλληψη του φοιτητή.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται όλοι, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter