Πογκρόμ στα Σεπόλια: Ξυλοκόπησαν διαδηλωτή και την οικογένειά του – Στο νοσοκομείο φρουρούμενος με έμφραγμα ο πατέρας (Photos – Video)

Πογκρόμ στα Σεπόλια: Ξυλοκόπησαν διαδηλωτή και την οικογένειά του – Στο νοσοκομείο φρουρούμενος με έμφραγμα ο πατέρας (Photos – Video)

Πραγματικό πογκρόμ πραγματοποίησε η αστυνομία με τις ευλογίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα Σεπόλια, στον απόηχο του αστυνομικού αυταρχισμού στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Άνδρες της αστυνομίας ξυλοκόπησαν αγρίως πολίτες, μάλιστα, σε μία περίπτωση χτύπησαν έναν διαδηλωτή και την οικογένειά του την ώρα που εκείνος και η μητέρα του έμπαιναν στην πολυκατοικία του σπιτιού τους. 

Η μητέρα του οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό και είναι η μοναδική από την οικογένεια που δεν αντιμετωπίζει κάποια κατηγορία ενώ ο νεαρός οδηγήθηκε αρχικά στο ΑΤ Κολωνού όπου και έσπευσε ο πατέρας και η αδελφή του η οποία ξυλοκοπήθηκε και εκείνη και μεταφέρθηκε στο ΑΤ Κυψέλης. Ο πατέρας του διαδηλωτή καρδιοπαθής υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και  μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λιπόθυμος όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Την ίδια ώρα, που η μητέρα έχει υποστεί σωματική βία και ο πατέρας νοσηλεύεται ο νεαρός διαδηλωτής ηλικίας περίπου 20 ετών κρατείται στη ΓΑΔΑ. 

Η αδελφή του φοιτητή, ξυλοκοπήθηκε άγρια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παραλίγο να της σπάσουν το γόνατο. H σύλληψή της έγινε τραβώντας τη από τα μαλλιά και σέρνοντάς τη στο τμήμα όπου οι αστυνομικοί – μέσα στο ΑΤ – της έριξαν γροθιά στο κεφάλι

Παράλληλα συνελήφθη και ένας φίλος της οικογένειας που βρισκόταν στο σημείο και διαμαρτυρήθηκε, ο οποίος δέχτηκε γροθιά στο πρόσωπο από άνδρα της ΕΛΑΣ ο οποίος φορούσε γάντι με ενίσχυση  

Παράλληλα συνελήφθη και ο φίλος του 20χρονου που τραβούσε βίντεο τη σύλληψη του φοιτητή. 

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται όλοι, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα

«Έκαναν πογκρόμ στους ανθρωπους που διαλύονταν. Και μετά μπήκαν στην είσοδο πολυκατοικίας, παράνομα, που έμπαινε ένας διαδηλωτής με τη μητέρα του. Χτύπησαν τη μάνα και αφού άρπαξαν το παιδί και το έλιωσαν στο ξύλο. Τους είπαν ότι θα το φέρουν στο αστυνομικό τμήμα και το πήγαν στη ΓΑΔΑ», λέει στο documentonews.gr, η δικηγόρος Αναστασία Λεγάκη. 

«Ήρθαν οι γονείς στο ΑΤ και εδώ έδειραν ανηλεώς και την αδερφή του, την οποία και συνέλαβαν. Ο πατέρας έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο είναι στο νοσοκομείο. Συνέλαβαν και κάποιους φίλους του που ήρθαν εδώ να διαμαρτυρηθούν», προσθέτει.

Η στιγμή της σύλληψης

Στο μεταξύ, βλέπει το φως της δημοσιότητας το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του νεαρού. Όπως θα δείτε, το βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή κατά την οποία πολυάριθμη αστυνομική δύναμη συλλαμβάνει τον νεαρό στην είσοδο της πολυκατοικίας του, τη στιγμή που η γειτονιά αποδοκιμάζει έντονα.

Η οικογένειά του νεαρού προσπαθεί να παρέμβει, όπως και απλός κόσμος, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν τελικά στη σύλληψή του.

Δείτε επίσης: Σεπόλια: Καρέ – καρέ η σύλληψη του νεαρού διαδηλωτή έξω από το σπίτι του (Video)

https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/videos/%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-17112020/2858985454358294/

«Είμαι εδώ τώρα ως συνήγορός του, και αφού έχω πάρει τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα και περιμένω. Δεν μου το επιτρέπουν, με έχουν και περιμένω. Δίνουν παραπλανητικές πληροφορίες για το πού είναι», τονίζει.

«Τα Σεπόλια είναι σε μία κατάσταση, όχι Χούντας, Κατοχής. Έχουμε συλληφθέντες ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν. Και αφού τους χτύπησαν, τους έχουν συλλάβει κιόλας. Και δεν τους επιτρέπουν να επικοινωνήσουν με τον συνήγορό τους», υπογράμμισε.

Όπως θα δείτε, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα, μηχανές της αστυνομίας περνούν… μαρσάροντας από γειτονιά:

Χημικά και συλλήψεις

Νωρίτερα, αρκετός κόσμος, αφού διαλύθηκε η συγκέντρωση στον σταθμό Λαρίσης, πραγματοποίησε πορεία στην οδό Χειμάρρας στα Σεπόλια.

Ωστόσο, εκεί βρέθηκαν μπροστά σε δυνάμεις της αστυνομίας όπου σημειώθηκε ρίψη χημικών και κρότου λάμψεις. Κόσμος έτρεχε να σωθεί στους γύρω δρόμους. Όμως, στη συνέχεια, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν, χτύπησαν και συνέλαβαν τον νεαρό διαδηλωτή όπως περιέγραψε παραπάνω και η δικηγόρος Αναστασία Λεγάκη.

Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ενώ έξω από το ΑΤ Κολωνού έχουν συγκεντρωθεί πολίτες που ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι:


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter