Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Το... who is who

Ποια είναι η φίλη της κ. Στουρνάρα που συνελήφθη να ηχογραφεί

Η Ελευθερία Κολαΐτη, που προσήχθη χθες στο Α.Τ. Κυψέλης λόγω της ηχογράφησης της χθεσινής συνεδρίασης της δίκης-, έχει στενή επαγγελματική σχέση με τη Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα

 Όπως έχει αποκαλύψει το Documento, η εταιρεία της κ. Στουρνάρα, Mindwork Business Solutions, έχει αναλάβει την διοργάνωση πλήθους συνεδρίων ιατρικού ενδιαφέροντος λαμβάνοντας χορηγίες χιλιάδων ευρώ από φαρμακευτικές εταιρείες, που κάλυπταν τα έξοδα των εκδηλώσεων. Τα ποσά αυτά –από τα οποία φυσικά εξασφάλιζαν και τις αμοιβές της κ. Στουρνάρα-, διαχειριζόταν συνήθως η Mindwork, ενώ όπως είναι αντιληπτό, όσο περισσότερες ήταν οι προσφερόμενες χορηγίες, τόσο πιο πολλά ήταν τα έσοδα της εταιρείας της κ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento, η Ελευθερία Κολαΐτη, μεταφράστρια στο επάγγελμα, εμφανίζεται να εισπράττει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ποσά από την Mindwork, παρέχοντας μεταφραστικές υπηρεσίες, μολονότι το σύνολο σχεδόν των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

Η κ. Κολαΐτη όμως είναι και αδερφή της συζύγου του πρώην ομότιμου καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Γιάννη Κυριόπουλου. Η εταιρεία της κ. Στουρνάρα διοργανώνει αρκετά από τα συνέδρια της ΕΣΔΥ –στα οποία εξέχουσα θέση ως ομιλητής κατέχει μεταξύ άλλων ο κ. Κυριόπουλος-, ενώ ο καθηγητής είναι ομιλητής και σε άλλα συνέδρια που διοργανώνει η Mindwork. Μάλιστα, ο κ. Κυριόπουλος είναι επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής τριών μη κερδοσκοπικών επιστημονικών εταιρειών: της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομίας και Πολιτικής Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ), της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (ΕΕΕΦ). Και οι τρεις αυτές εταιρείες ήταν φορείς διοργάνωσης του Forum για τα Οικονομικά τις Πολιτικές Υγείας,- που διοργάνωνε και πάλι η εταιρεία της κ. Στουρνάρα-, ενώ ο κ. Κυριόπουλος ήταν και ο συντονιστής του Forum. Αμφότεροι η κ. Κολαΐτη και ο κ. Κυριόπουλος, δεν θέλησαν να δώσουν τότε εξηγήσεις στο Documento, για το ότι επιστρέφονταν χρήματα στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του καθηγητή, που εμφανίζεται ως παράγοντας των συνεδρίων που διοργανώνει η εταιρεία της κ. Στουρνάρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κάτωθι επιταγές που δημοσιεύει σήμερα το documentonews.gr, όπου η κ. Κολαΐτη λαμβάνει από την Mindwork Businnes Solutions 7.200 ευρώ στις 29/07/2016 και 4.000 ευρώ στις 14/03/2017.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.