Ποια είναι η κυρία Μιράντα Ξαφά που… δεν έχει σχέσεις με τη ΝΔ και τη στηρίζει η Δράση…

Ποια είναι η κυρία Μιράντα Ξαφά που… δεν έχει σχέσεις με τη ΝΔ και τη στηρίζει η Δράση…

Μπορεί η πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού Μιράντα Ξαφά να μην είναι, τυπικά ή άτυπα, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ξεκαθάρισε κατηγορηματικά η ΝΔ, πλην όμως οι σχέσεις αγαστής συνεργασίας της με την οικογένεια Μητσοτάκη είναι μακρόχρονες και αδιάψευστες, όπως γνωστές είναι και οι σχέσεις αμοιβαίας κατανόησης με πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ.

Μόλις πριν από λίγες μέρες ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, ανήμερα μάλιστα των εργασιών του προσυνεδρίου του κόμματος για τους κοινωνικά αδύναμους στα Γιάννενα , «ευλόγησε» εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της «Δημόσιο Χρέος» στο Μέγαρο Μουσικής.

Στη Μιράντα Ξαφά, που εκτός από τις υπηρεσίες της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπήρξε και σύμβουλος του Κων/νου Μητσοτάκη ως διευθύντρια του οικονομικού γραφείου του την περίοδο της Πρωθυπουργίας του, έχει χρεωθεί μεγάλο μερίδιο για τον κοινωνικό κυνισμό που εξέπεμψε η τότε η κυβέρνηση. 

Ακόμη και σήμερα στην εμβληματική παρουσία της Μιράντα Ξαφά στο επιτελείο του πρώην Πρωθυπουργού, υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ χρεώνουν την κύρια ευθύνη για κοινωνικά ανάλγητες κυβερνητικές αποφάσεις. Τα ίδια στελέχη, σε διάφορες περιόδους της θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, λέγεται ότι έχουν επισημάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κίνδυνο που ενέχουν για το κόμμα οι ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις της.

Την ίδια ώρα, όμως, που η ΝΔ «αδειάζει» τη Μιράντα Ξαφά, υποστηρίζοντας, μέσω κύκλων της, ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί της, η Δράση, η οποία έχει προσχωρήσει στη ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη στηρίζει…

Σε ανακοίνωση της Δράσης αναφέρεται ότι «καταδικάζουμε τη συκοφαντική επίθεση την οποία δέχεται σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών η κ. Μιράντα Ξαφά, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής». Και συμπληρώνει ότι «πέραν της απόλυτης διάψευσης των ισχυρισμών της εφημερίδας από την ίδια και των προφανών fake news που δημοσιεύονται, που μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα εξυπηρετούν, επισημαίνει και τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας τίτλο περί “σαμποτάζ” της οικονομίας μας. Τίτλο που θυμίζει τις ζοφερότερες παραδόσεις των πρακτικών της προπαγάνδας του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού, που διαχώριζαν τη χώρα σε “λαϊκούς αγωνιστές” και “μοναρχοφασίστες” ή σε “εθνικόφρονες” και “μιάσματα”».

«Είναι προφανές από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι η παραπληροφόρηση και η λάσπη είναι πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από την υπερφορολόγηση και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται», προσθέτει η «Δράση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter