Ποια είναι τα καλύτερα ηλεκτρικά πατίνια και τα χαρακτηριστικά τους;

Ποια είναι τα καλύτερα ηλεκτρικά πατίνια και τα χαρακτηριστικά τους;

Τα ηλεκτρικά πατίνια αποτελούν μία μέθοδο μετακίνησης που βλέπει τη δημοτικότητά της να αυξάνεται σταθερά. Εύκολα στη χρήση, βολικά και αξιόπιστα, μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια τον αναβάτη -φτάνει εκείνος να τηρεί τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας (είτε μιλάμε για μοντέλο που κινείται στο πεζοδρόμιο, είτε για μοντέλο που βρίσκεται στον δρόμο). Ποια είναι όμως τα καλύτερα πατίνια στην αγορά και τι θα πρέπει να προσέξεις όσον αφορά στα χαρακτηριστικά τους;

Τι προσέχουμε σε ένα ηλεκτρικό πατίνι;

Πριν καταλήξεις στο ηλεκτρικό πατίνι στο οποίο θα επενδύσεις, καλό θα ήταν να βεβαιωθείς για τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του, έτσι ώστε να διασφαλίσεις ότι καλύπτει τις ανάγκες σου. Όσο για το ποια είναι αυτά ή έστω τα σημαντικότερα εξ αυτών, πάμε να τους ρίξουμε μια ματιά.

Βάρος

Όταν δε βρίσκεσαι πάνω στο ηλεκτρικό πατίνι, κατά πάσα πιθανότητα θα το κρατάς στο χέρι σου. Στον δρόμο για το γραφείο, πηγαίνοντας σε κάποιο ραντεβού, κατά τα ψώνια σου και όντας σχεδόν σε κάθε εσωτερικό χώρο, το πατίνι θα είναι διπλωμένο και εσύ θα καλείσαι να αντέξεις το βάρος του. Ως εκ τούτου, το τελευταίο είναι κάτι που θα πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου. Εδώ τα πάντα εξαρτώνται από τις αντοχές σου, ωστόσο θα σου προτείναμε να το σκεφτείς καλά για μοντέλα με βάρος άνω των 14-15 κιλών.

Βάρος αναβάτη

Ένα πατίνι όμως πάνω απ’ όλα θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει με άνεση τον αναβάτη του, γι’ αυτό βεβαιώσου ότι το βάρος σου μαζί με ό,τι αξεσουάρ κουβαλάς δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο του μοντέλου σου. Τα περισσότερα πατίνια έχουν όριο βάρους αναβάτη τα 100-120 κιλά, τα οποία για λόγους ασφαλείας δε θα πρέπει να ξεπερνάς. Σημείωσε ότι όσο πιο μεγάλο το βάρος που καλείται να σηκώσει το πατίνι (ακόμα κι αν δεν υπερβαίνει το μέγιστο όριο) τόσο μικρότερη θα είναι η εμβέλειά του.

Εμβέλεια

Η εμβέλεια ενός πατινιού αφορά την απόσταση που του επιτρέπει να καλύψει η μπαταρία του. Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή εκ μέρους σου, αφού την εμβέλεια επηρεάζουν διάφοροι παράγοντες όπως το βάρος του αναβάτη, η ταχύτητα με την οποία κινείται, η κλίση του δρόμου, η ισχύς του μοτέρ, οι κύκλοι της μπαταρίας κ.α. Πριν επιλέξεις πατίνι, φέρε στον νου σου τις διαδρομές που πρόκειται να κάνεις μ’ αυτό και λάβε υπ’ όψιν σου ότι οι κατασκευαστές συνηθίζουν να «φουσκώνουν» τις επιδόσεις των μοντέλων τους.

Μέγιστη ταχύτητα

Ένας ακόμα παράγοντας που παίζει ρόλο στην επιλογή ηλεκτρικού πατινιού είναι η μέγιστη ταχύτητά του. Από αυτήν άλλωστε εξαρτάται η χρήση που θα είσαι σε θέση να του κάνεις (άλλοι κανόνες ισχύουν για πατίνια ταχύτητας έως 6 χλμ./ώρα και άλλοι για μοντέλα που φτάνουν τα 25 χλμ./ώρα). Εν πάση περιπτώσει τα 20-25 χλμ./ώρα είναι υπέρ του δέοντος αρκετά για ένα πατίνι (η αίσθηση δεν έχει καμία σχέση με την κίνηση ενός αυτοκινήτου στην ίδια ταχύτητα). Μην αμελήσεις σε καμία περίπτωση τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό.

Τιμή

Όπως συμβαίνει συνήθως με τα προϊόντα τεχνολογίας, όσο πιο ακριβό είναι κάτι, τόσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις του. Τα ηλεκτρικά πατίνια ξεκινούν λίγο πάνω από τα 100€ και καταλήγουν σε τετραψήφια (!) νούμερα, γι’ αυτό ξεκαθάρισε αρχικά το budget σου και εν συνεχεία κατάληξε σε ένα μοντέλο που να βρίσκεται εντός αυτού. Βεβαιώσου απλά ότι θα καλύψει τις ανάγκες σου -είναι κρίμα να επενδύσεις σε κάτι που είτε δε θα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές, είτε δε θα εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο.

Τα καλύτερα μοντέλα ηλεκτρικών πατινιών της αγοράς

Αρκετά όμως με τα χαρακτηριστικά. Πάμε στο διά ταύτα, τουτέστιν τα καλύτερα πατίνια που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά. Με βάση όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω, κάναμε την έρευνά μας και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα μοντέλα που θα βρεις στα καταστήματα. Δες προσεκτικά ποιο ικανοποιεί καλύτερα τα «θέλω» σου και καν’ το δικό σου!

Turbo-X Rocket

Το Turbo-X Rocket αποτελεί την ιδανική επιλογή ηλεκτρικού πατινιού για παιδιά. Διαθέτει βάση στήριξης, LED στα πλαϊνά μέρη και τον μπροστινό τροχό του και μικρό βάρος ενώ χρησιμοποιείται και ως συμβατικό πατίνι όταν εξαντληθεί η μπαταρία του. Μη σε ξεγελά το παιχνιδιάρικο παρουσιαστικό του όμως. Η ανθεκτική του κατασκευή, οι τροχοί 3,5 ιντσών, η αυτονομία των 10 χλμ. και η μέγιστη ταχύτητα των 8 χλμ./ώρα του επιτρέπουν να αντέχει τη σκληρή καθημερινή χρήση!

UrbanGlide Escooter Ride 100s

Ο πλέον ευέλικτος τρόπος μετακίνησης στην πόλη, το Escrooter 100s της UrbanGlide θα σε καλύψει σε όλο το φάσμα της καθημερινότητάς σου. Με μοτέρ 350 W, τρεις λειτουργίες ταχύτητας και τελική ταχύτητα 25 χλμ./ώρα, θα σου επιτρέψει να πας στο σχολείο, το σούπερ μάρκετ, τη σχολή και το γραφείο γρήγορα και με ασφάλεια. Διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο που κρατά σε χαμηλά επίπεδα το βάρος του, ενώ διπλώνει με μία κίνηση. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 15 κιλά, εξασφαλίζοντας έτσι εύκολη μεταφορά.

Xiaomi Mi 1S EU

Η… light πρόταση της Xiaomi, ακούει στο όνομα Mi 1S EU. Κατάλληλο για όσους θέλουν έναν άνετο τρόπο να κινούνται σε αστικό περιβάλλον, το ηλεκτρικό πατίνι της Xiaomi έρχεται με μοντέρνο σχεδιασμό και υπέροχη αισθητική. Η μπαταρία λιθίου των 275 Wh διαθέτει σύστημα προστασίας από υψηλή θερμοκρασία, εξασφαλίζοντάς του εμβέλεια που αγγίζει τα 30 χλμ. Το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας KERS και τα προηγμένα φρένα εξασφαλίζουν ασφαλείς και ομαλές μετακινήσεις, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 25 χλμ./ώρα.

Xiaomi Mi Pro2

Αν οι απαιτήσεις σου… ξεφεύγουν, τότε η Xiaomi σου έχει την ιδανική λύση με το Mi Pro2. Με μπαταρία 474 Wh και ηλεκτροκινητήρα 300 W, θα σε πάει μακρύτερα απ’ ό,τι φαντάζεσαι, αφού επιτυγχάνει εμβέλεια 45 χλμ. και τελική ταχύτητα 25 χλμ./ώρα. Διαθέτει σύστημα διπλής πέδησης με δισκόφρενο στον πίσω τροχό και σύστημα eABS. Είναι σε θέση να κινείται άνετα σε δρόμο με κλίση έως και 20% ενώ διπλώνει με μία κίνηση προκειμένου να το μεταφέρεις εύκολα (με βάρος 14,2 κιλά δε θα έχεις ιδιαίτερα προβλήματα).

Segway Ninebot ES4

Για εκείνους που θέλουν το κάτι παραπάνω, το Segway Ninebot ES4 είναι μία από τις καλύτερες προτάσεις. Το πτυσσόμενο πλαίσιο από κράμα αλουμινίου δεν αναδεικνύει απλά τον υπέροχο, λιτό του σχεδιασμό, αλλά διατηρεί το βάρος του σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα (μόλις 12,5 κιλά). Την ίδια στιγμή το εύχρηστο cruise control, η ψηφιακή οθόνη και τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας και eABS, κάνουν την οδήγηση παιχνίδι. Διαθέτει προστασία από νερό και σκόνη IP54 ενώ χάρη στην εκπληκτική αυτονομία των 45 χλμ. θα σε πάει παντού!

Ducati Scrambler Cross-E

Αν ψάχνεις πρόταση κατάλληλη για καταστάσεις εντός και εκτός πόλης, δεν υπάρχει καλύτερο από το Scrambler Cross-E της Ducati. Με κινητήρα 500 W, αυτονομία 35 χλμ., τελική ταχύτητα 25 χλμ./ώρα και βέβαια την υπογραφή ενός εκ των κορυφαίων κατασκευαστών μοτοσυκλετών, θα σε πάει παντού χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Έρχεται με εμπρός και πίσω δισκόφρενα, λάστιχα 110/50 με τεχνολογία anti-puncture για την αποφυγή απροόπτων, διπλά φώτα LED, οθόνη LCD 3,5 ιντσών και Eco mode για έξτρα αυτονομία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter