Ποια είναι τα… Πουτινάκια τελικά;

Ποια είναι τα… Πουτινάκια τελικά;

Έχει δώσει ο Πούτιν χρήματα σε ελληνικά κόμματα για να εξαγοράσει συνειδήσεις κι αν ναι, σε ποια;

Υπάρχει ενδεχόμενο ρωσικής υβριδικής επίθεσης την ημέρα των εκλογών, όπως είπε η Χριστίνα Κοραή – φορώντας σεμεδάκι – στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega;
Τι είναι αλήθεια και τι ψέματα;

*** Λοιπόν, για όσους το έχασαν ή το έκαψαν…

Οι ΗΠΑ έκαναν γνωστό ότι η Ρωσία έχει ξοδέψει από το 2014 περί τα 300 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση ευρωπαϊκών κομμάτων σε πάνω από 20 χώρες της Ευρώπης. Αυτό είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο. Βρίσκεται μεταξύ αυτών και η Ελλάδα; Οι αμερικανικές αρχές έστειλαν πληροφοριακό υλικό σε 100 πρεσβείες ανά τον κόσμο. Μεταξύ αυτών όχι η Ελλάδα.

*** Μπορεί όντως να δόθηκαν ρωσικές βαλίτσες με χρήματα σε ελληνικά κόμματα; Μπορεί, δεν το ξέρω. Ξέρω όμως ότι το καλοκαίρι του 2018, με κυβέρνηση Τσίπρα, δηλαδή απελάθηκαν Ρώσοι διπλωμάτες για «παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας», όπως οι διπλωματικές, πήγες, έλεγαν.

*** Οι Financial Times το πήγαν, τότε, ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες κατηγορήθηκαν ότι συνεργάστηκαν με επιχειρηματίες, με στόχο να δωροδοκήσουν τοπικούς κρατικούς αξιωματούχους, ορθόδοξους μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών ενώσεων και ακροδεξιών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να αντιταχθούν σθεναρά στη Συμφωνία των Πρεσπών.

*** Το ποιοι πήγαν και το ποιοι δεν πήγαν στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και ποιοι ούρλιαζαν από τη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τις συντάξεις με το Μακεδονικό ξέρετε.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ πήρε λεφτά από τον Πούτιν; Όχι, αλλά σίγουρα δεν πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

*** Πάμε παρακάτω. Το κόμμα του Πούτιν έχει δεσμούς «αίματος» με τη Νέα Δημοκρατία. Τι εννοώ; Το 2011 η Νέα Δημοκρατία και η Ενωμένη Ρωσία, όπως λέγεται το κόμμα του Ρώσου προέδρου, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ πήρε λεφτά από τον Πούτιν; Όχι, αλλά σίγουρα δεν πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

*** Σε αυτή ακριβώς την αδελφοποίηση είχε αναφερθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019, όταν συνάντησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Υπάρχει και μια σχέση πιστεύω εμπιστοσύνης μεταξύ των κομμάτων. Η σχέση μεταξύ της ΝΔ και της Ενωμένης Ρωσίας, η οποία πηγαίνει πίσω στην ιστορία του δικού μας κόμματος», είχε δηλώσει ο Κυριάκος.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ πήρε λεφτά από τον Πούτιν; Όχι, αλλά σίγουρα δεν πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

*** Τι είπε όμως ο Γιάννης Οικονόμου στην ερώτηση του Μηνά Κωνσταντίνου για το ζήτημα; Δεσμεύτηκε ότι οι αποκαλύψεις από τις ΗΠΑ δεν αφορούν τη ΝΔ, νυν ή παλιότερα στελέχη; Όχι, δεν δεσμεύτηκε…

*** «Δεν έγινε καμιά λανθασμένη ενέργεια» φέρεται να είπε ο Παναγιώτης Κοντολέων σε σχέση με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι παραιτήσεις Κοντολέοντα – Δημητριάδη έκανε λόγο για λανθασμένους χειρισμούς.

Επιπλέον, ο κ. Κοντολέων φέρεται να ισχυρίστηκε πως θα ξαναέκανε επισύνδεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ γιατί, όπως φέρεται να είπε, υπήρχαν «σοβαρά στοιχεία». Ποια είναι αυτά, όχι δεν μας είπε και μάλλον δεν θα μας πει και ποτέ.

*** Τα ίδια και από τον νέο διοικητής της ΕΥΠ, ο οποίος φέρεται να ισχυρίστηκε «δεν απαντώ εάν υπάρχουν οι φάκελοι Ανδρουλάκη – Κουκάκη».
Δεν ξέρω τι να κάνω; Να κλάψω, να γελάσω…

*** Ναι, ο Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τη σύζυγο του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά καμιά εξέλιξη έχουμε από την έρευνα; Μπα, ε; Που ‘σαι ρε Χρυσοχοΐδη;

*** Αυτός είναι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Αμπάσαντορ, όχι παίζουμε…

*** Το Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε, μετά από σχετική ψηφοφορία, ως «υβριδικό καθεστώς κοινοβουλευτικής απολυταρχίας» την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Άντε και στα δικά μας…

*** Μια συγκλονιστική απάντηση σε κάθε καταστολή και σε κάθε εξουσία από έναν νεαρό φοιτητή. Ο φόβος δεν θα περάσει ήταν το οικουμενικό μήνυμα του νεαρού.
Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter