Ποια φωτογραφία του ΣΥΡΙΖΑ κόπηκε από τη ΝΔ στην παρουσίαση του Ζαππείου (Photo)

Ποια φωτογραφία του ΣΥΡΙΖΑ κόπηκε από τη ΝΔ στην παρουσίαση του Ζαππείου (Photo)

Μια προεκλογική φιέστα του Μητσοτάκη αποδείχθηκε χθες η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη κόντυνε στην κυριολεξία την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ύψος της σημερινής Νέας Δημοκρατίας και των Ευρωπαίων ακροδεξιών, αφού ο λόγος του ήταν διχαστικός, δημαγωγικός και λαϊκίστικος με σειρά από ανακρίβειες και ψέματα.

Οπότε δεν αποτελεί καμία έκπληξη μια φωτογραφία που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε συνολικά πέντε που «κόπηκε» από την έκθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα το γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη, στο πλαίσιο των χθεσινών εκδηλώσεων στο Ζάππειο είχε ζητήσει από τα κόμματα που κυβέρνησαν να στείλουν προτάσεις με φωτογραφίες, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στην σχετική έκθεση στο Ζάππειο.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει πέντε προτάσεις, μεταξύ των οποίων και την φωτογραφία που παρουσιάζουμε.

Πρόκειται για μία φωτογραφία από τις Πρέσπες, την ημέρα υπογραφής της Συμφωνίας, στην οποία απεικονίζονται στη βάρκα που τους πήγε στο σημείο υπογραφής, ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο Ζόραν Ζάεφ, η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιόχανες Χαν και ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Με απλά λόγια παρουσιάζει τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό μαζί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας πλαισιωμένους από ανώτατους αξιωματούχους του ΟΗΕ και της Ε.Ε.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα σημειώνουν σκωπτικά πως η επίμαχη φωτογραφία είτε δεν αξιολογήθηκε ως σημαντική από το Υπουργείο Εξωτερικών για την πορεία της Ελλάδας στην ΕΕ με αφορμή τα 40 χρόνια, είτε απλά «κόπηκε» για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη όταν θα την έβλεπε στην σχετική έκθεση στο Ζάππειο.

Πώς να την παρουσίαζαν αφού θα ήταν μια φωτογραφική απεικόνιση της δημαγωγίας και της υποκρισίας του νυν πρωθυπουργού με μοναδικό στόχο να κλέψει τις ψήφους των «πατριωτών» αλλά και της Εκκλησίας;

Να μην ξεχνάμε τους μακεδονομάχους που κατέβαζαν με περικεφαλαίες, δόρατα και χριστιανικές εικόνες, για να γίνουν στη συνέχεια ένθερμοι οπαδοί της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Αλλά μην το πείτε σε κανέναν…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter