Ποιά μείωση φόρων; 500 εκατ. ευρώ παραπάνω θα πληρώσουν το 2020 οι φορολογούμενοι!

Αυξημένος για το 2020 ο φόρος εισοδήματος

Μάλλον πουλάει τρέλα η κυβέρνηση… Με τους φόρους μειωμένους, τουλάχιστον ως προς αυτά που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ και χωρίς να έχει έρθει ακόμα προς ψήφιση στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο, υποτίθεται θα περιλαμβάνει νέες φορομειώσεις, το προσχέδιο του προϋπολογισμού άλλα λέει. 

Στην εκτίμηση για τα έσοδα της επόμενης χρονιάς, ο φόρος εισοδήματος προβλέπεται αυξημένος κατά 500 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα 488 εκατ. ευρώ για την ακρίβεια. Και από τα 16,5 δισ. ευρώ που είναι η εκτίμηση για φέτος, το αντίστοιχο μέγεθος για το 2020 προβλέπεται να ανέλθει στα 17,042 δισ. ευρώ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά 22 εκατ. ευρώ επιπλέον προβλέπεται να μπουν στα δημόσια ταμεία από τους λοιπούς τρέχοντες φόρους, που δεν είναι άλλοι από τους φόρους κληρονομιάς και τα τέλη κυκλοφορίας.

Κι αυτά, ενώ η κυβέρνηση εξελέγη με σημαία της τη μείωση των φόρων και την ενίσχυση του εισοδήματος της μεσαίας τάξης…  

Διαβάστε επίσης: Προσχέδιο προϋπολογισμού: Η κυβέρνηση κάθεται στο μαξιλάρι ρευστότητας των 33 δισ. ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ για να χρηματοδοτήσει τις παροχές της

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.