Ποια ονόματα «παίζουν» για τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ποια ονόματα «παίζουν» για τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

«Κλειδώνουν» όπως φαίνεται τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα μας οδηγήσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου μετά και την ορκομωσία του Ιωάννη Σαρμά ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου μέχρι και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου λοιπόν αναλαμβάνει σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ηλίας Σιακαντάρης.

Στο υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να παραμείνει η νυν υπηρεσιακή υπουργός, Καλλιόπη Σπανού, η οποία παλαιότερα έχει θητεύσει στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Επικρατέστερο όνομα για το υπουργείο Εξωτερικών είναι αυτό του πρέσβη Βασίλης Κασκαρέλης.

Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός εν αποστρατεία, Αλκιβιάδης Στεφανής, προορίζεται για το υπουργείο Άμυνας (στο παρελθόν ο κ. Στεφανής είχε διατελέσει υφυπουργός Άμυνας).

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακούγεται το όνομα του Χαράλαμπου Λαλούση, πρώην αρχηγού του ΓΕΣ, και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας φαίνεται πως οδεύει ο απόστρατος πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Το υπουργείο Υγείας είναι το πιθανότερο να αναλάβει η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Τα επόμενα βήματα

Την Κυριακή 29 Μαΐου στις 18:00 έχει οριστεί η σύγκληση της Βουλής για την ορκωμοσία των βουλευτών, ενώ τη Δευτέρα 30 Μαΐου, θα λάβει χώρα η εκλογή Προεδρείου.

Θα ακολουθήσει -πιθανότατα την ίδια ημέρα- η έκδοση και η θυροκόλληση στο Κοινοβούλιο του νέου προεδρικού διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Διαβάστε επίσης:

Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter