Ποια τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D μπορούν να σας φτιάξουν τη διάθεση 7

Ποια τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D μπορούν να σας φτιάξουν τη διάθεση 7

Όταν τρέχουμε στον ήλιο ή απλώς περπατάμε συλλέγουμε αρκετή βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας.

Δυστυχώς το γεγονός ότι μένουμε κλεισμένοι αρκετές ώρες στο σπίτι, δεν μας δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Bone Reports ανέφερε ότι η βιταμίνη D έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για την υγεία των οστών, αλλά πλέον αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο για το ρόλο της στη μυϊκή λειτουργία – ειδικά ανακουφίζοντας μυϊκούς πόνους και αδυναμία.

Σύμφωνα, ωστόσο, με έρευνες η επαρκής ποσότητα βιταμίνης D στον οργανισμό βοηθά και την ψυχολογία μας.

Κατάθλιψη και βιταμίνη D

Η κατάθλιψη δε σχετίζεται συνήθως με ανώμαλη εγκεφαλική λειτουργία και πρόσφατα υποστηρίζεται σθεναρά η θετική συσχέτιση της πρώτης με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Η διάγνωση της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής απαιτεί διακριτή αλλαγή της διάθεσης, η οποία χαρακτηρίζεται από θλίψη ή μεγαλύτερη γενικότερη ευαισθησία και συνοδεύεται κατ’ ελάχιστο από ποικίλες ψυχοφυσιολογικές αλλαγές όπως διαταραχές όρεξης, ύπνου ή σεξουαλικής επιθυμίας.

Τροφές…

Ο Ξιφίας και ο Σολομός είναι δύο ψάρια πλούσια σε βιταμίνη D, ενώ εξαιρετικές ποσότητες βρίσκουμε στο γάλα, στο τυρί, τα αυγά, το γιαούρτι. Δείτε περισσότερες διατροφικές επιλογές  ΕΔΩ. Με αυτές τις τροφές σε καθημερινή βάση, μπορείτε να πάρετε την απαιτούμενη βιταμίνη D για τον οργανισμό σας.

Αν ανησυχείτε για την επάρκεια βιταμίνης D στον οργανισμό σας, ο μοναδικός τρόπος για να το μάθετε με αξιοπιστία είναι η εξέταση αίματος.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter