Ποιες αιτήσεις για επιδόματα δέχεται ηλεκτρονικά ο ΟΠΕΚΑ

Μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του ΟΠΕΚΑ ανασφάλιστοι υπερήλικοι και άνθρωποι με αναπηρίες θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για το Προνοιακό Επίδομα Αναπηρίας και το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστου Υπερήλικα.

Όπως ενημέρωσε σχετικά η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ

Από σήμερα, Τρίτη 24/03 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), να συμπληρώσουν την online αίτηση για το Προνοιακό Επίδομα Αναπηρίας (Νέες αιτήσεις και αιτήσεις ανανέωσης) και το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστου Υπερήλικα.

Συγκεκριμένα :

Για τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα αιτήσεις οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο https://opeka.gr/atoma-me-anapiria/ilektronikes-ypiresies/aitisi-pronoiako-anapiriko-epidoma/

Για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστου Υπερήλικα αιτήσεις θα κατατίθενται στο https://opeka.gr/anasfalistoi-yperilikes/ilektronikes-ypiresies/aitisi-epidoma-anasfaliston-yperilikon/

Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και την υποβολή της, ο πολίτης κατοχυρώνει την ημερομηνία έναρξης του δικαιώματός του, σε περίπτωση που κριθεί δικαιούχος των αιτηθέντων παροχών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ατόμων με αναπηρία και των Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, έχουν διατεθεί επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αναλυτικότερα:

-Αναπηρικά Προνοιακά Επιδόματα τηλ. 2131519238 – email: anapirika.epid@opeka.gr

-Ανασφάλιστοι Υπερήλικες τηλ. 2131519206 – email: anasfal.yperyl@opeka.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.